کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و مسئول بخش گیاه پزشکی گفت: مقابله با آفت خرگوش در جنگلهای دست کاشت استان البرز در دستور کار قرار گرفت.
بهرامی رشید، کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و مسئول بخش گیاه پزشکی گفت: پس از دریافت گزارشاتی از اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی استان البرز مبنی بر خسارت خرگوش در بخشهایی از نهالکاریهای پلاک شلمزار در شهرستان ساوجبلاغ و نهالکاری حاشیه جاده، در پلاک آدران واقع در شهرستان کرج، پس از طرح و بررسی در کمیسیون گیاه پزشکی این اداره کل به سرعت جهت رفع مشکل موجود اقدام شد.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و مسئول بخش گیاه پزشکی افزود: در بازدیدهای اولیه که توسط شرکت انسکتاریوم مهدشت البرز، پیمانکار کنترل آفات این اداره کل انجام شد مشخص شد آفت خرگوش نهالهای تازه کشت شده را مورد تغذیه قرارداده است. نوع خرگوش با بررسیهای میدانی و مشاهده حیوان زنده در عرصه از نوع خرگوش اروپایی با نام علمی Lepus europaeus تشخیص داده شد.
بهرامی رشیدگفت: سطح آلوده به این خرگوش جمعا نزدیک به ۳۲۰ هکتار برآورد شد که ۲۸ هکتار از نهالکاریهای حاشیه جاده آدران و ۱۵ هکتار از نهالکاریهای شلمزار به شدت آسیب دیده و در وضعیت بحرانی قرار داشتند و پس از بررسی روشهای کنترلی قابل کاربرد علیه این جانور در نهالکاریها، عملیات اجرایی استفاده از دورکنندهها و برخی روشهای کاهنده خسارت در قالب ” کنترل تلفیقی آفات” جهت دور کردن این جانوران از منطقه بحرانی در دستور کار قرار گرفت.
او افزود: برای اجرای عملیات کنترل خرگوش به سرعت نهالهای خسارت ندیده و یا با خسارت اندک تا ارتفاع ۲۰ سانتی متر با راتوک اندود شد سپس دستور ایجاد حصار برای محل دپوی نهال ها، واکاری گونههای خسارت دیده با گونههای مقاوم داده شد.