سنندج - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز گفت: ۲۱۰ هکتار جنگلکاری در قالب طرح بوم سازگان زاگرس از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در این شهرستان اجرا شد.
سهراب احمدی روز چهارشنبه اظهار داشت: تغییرات اقلیم، قطع درختان، تغییرکاربری غیرمجاز جنگلها و مراتع، چرای بیش از اندازه دام از عوامل نابودی جنگلها و مراتع زاگرس می باشد.
وی افزود: با توجه به عدم پراکنش جنگلهای طبیعی در کشور، مسئله جنگلکاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، باید با توجه به اقلیم، بافت خاک و رعایت مسایل اجتماعی، گونه های درختی و درختچه ایی بومی را انتخاب و با آن ها اقدام به جنگلکاری کرد.
وی اضافه کرد: این امر منجر به ایجاد جنگلهای پیشرو یا پیش آهنگ شده که با تحول و تکاملی که در خاک و پوشش گیاهی منطقه جنگلکاری به وجود می آید شرایط لازم برای ایجاد یک جنگل طبیعی در آینده فراهم می شود.
احمدی یادآور شد: در همین راستا و از محل صندوق اعتبارات توسعه ملی و طرح بوم سازگان زاگرس در روستاهای بله جر، میتو، چراغ ویس، سیاهدر سفلی و سیاهدر علیا مجموعاً ۲۱۰ هکتار جنگلکاری با غرس نهال و یا با بذر صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این بر دستیابی به اهداف طرح بوم سازگان زاگرس به اهداف دیگری نظیر حفاظت خاک، تعدیل جریان های سطحی آب، حفاظت از مراتع، حفاظت زمین های کشاورزی و مناطق مسکونی در برابر سیل، تعدیل آب و هوا، ایجاد تفرجگاه های عمومی، زیبا سازی منطقه و کاهش آلودگی هوا دست یافت.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز تاکید کرد: امید است با به نتیجه رسیدن طرح های بوم سازگان زاگرس شاهد شهرستانی سرسبز، ایجاد رضایتمندی عمومی و اثرات مطلوب اقتصادی و زیست محیطی باشیم.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.