رییس کل دادگستری البرز عنوان کرد که ۷۰۰ هکتار از اراضی این استان به ارزش ریالی بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال از ابتدای سال جاری تاکنون آزاد سازی شده است .
به گزارش روابط عمومی دادگستری البرز، حسین فاضلی هریکندی روز شنبه در نشست صمیمی با «شورای راهبری مجمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) استان البرز» با اشاره به تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری در این استان اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون میزان اراضی آزادسازی شده حدود ۷۰۰ هکتار است که ارزش ریالی آن بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال بوده و بنابر اعلام منابع استانی حجم آزادسازی انجام شده در ۵۰ روز اخیر با هفت سال گذشته برابری میکند.
وی اضافه کرد: تغییر کاربری اراضی زراعی یکی از آسیبهای جدی در استان بود که در سفر آیتالله رئیسی نیز مورد تاکید قرار گرفت که بدین منظور در دادگستری استان اقدام به آمایش سرزمینی بر اساس نقشههای GIS کردیم و اراضی دارای بیشترین تغییر کاربری، شناسایی و برای نخستین بار نقشه کاربری استان تهیه شده است.
وی ادامه داد: دادگستری در قانون تکلیف مستقیمی در زمینه مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی ندارد و این مسئولیت بر عهده ادارات متعددی از جمله جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، اداره کل راه و شهرسازی، راهداری و محیط زیست واگذار شده و دستگاه قضایی نقش نظارتی دارد اما متوجه شدیم اگر فقط در انتظار انجام تکالیف قانونی این دستگاهها باشیم در سالهای آتی اثری از فضای سبز و اراضی زراعی استان باقی نخواهد ماند بنابرین قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییرکاربری استان البرز را ایجاد کردیم.
فاصلی هریکندی به طرح تحول قضایی استان اشاره کرد و گفت: طرححول قضایی البرز که به عنوان یک الگوی مدون در بین دادگستریهای کشور شناخته میشود حاصل بررسیها، نیازسنجیها و اقدامات کارشناسی و نشستهای مختلف با اقشار، گروهها و نخبگان استان بود که در طی چندین ماه انجام و به تناسب نیازهای بومی، طراحی و پس از تایید ریاست قوه قضائیه وارد فاز عملیاتی شد.
وی ادامه داد: بسیاری از اقدامات انجام شده در ذیل این طرح که مشتمل بر بیش از ۱۰۰ برنامه و ۸ محور است به دلیل نتایج پربار مورد استقبال دادگستری استانهای دیگر قرار گرفته و در حال عملیاتی شدن است.
بیشترین درصد ورودی پرونده در کشور
وی برگزاری نخستین دوره کارآموزی قضات، جذب قضات و نیروهای اداری، افزایش فضای فیزیکی و توسعه عدالت در پوشش خدمات قضایی در سطح استان را از جمله اقدامات انجام شده برشمرد و افزود: با اینکه از نظر تعداد قضات و کارمندان جزء پنج استان کمبرخوردار کشور هستیم همزمان دارای بیشترین درصد ورودی پرونده در بین استانهای دیگر نیز بوده که برقراری توازن بین این کمبودها و ورودی، نیازمند فعالیت جهادی و تحولی است.
وی تصریح کرد: استان البرز یکی از استانهای دارای بیشترین تعداد پروندههای مانده در کشور بود که با اجرای طرح تحول قضایی و در راستای اجرای بخشنامه ریاست قوه قضائیه تا پایان سال ۱۳۹۸ بیش از ۵۰ درصد پروندههای مسن یا داری عمر بیش از یک سال مختومه شد و مترصد هستیم تا پایان شهریور امسال، پرونده مسنی در استان نداشته باشیم.
رفع مشکل مالیاتی شهرک صنعتی اشتهارد
رییس کل دادگستری البرز حمایت از رونق تولید، حفظ و پایداری اشتغال و رفع موانع تولید را از محورهای مورد پیگیری دادگستری در یک سال اخیر برشمرد و بیان کرد: در این زمینه نشستهای متعددی با فعالان اقتصادی و تولید کنندگان در کلیه حوزههای قضایی استان داشتهایمکه ن نشستها در هیچ شرایطی حتی دوران شیوع کرونا متوقف نشد که در نتیجه منجر به پایداری اشتغال و رفع موانع تولید در استان شده است.
وی متذکر شد: مشکل مالیاتی شهرکهای صنعتی اشتهارد برای سالها موجب ناامیدی صاحبان صنایع مستقر در این شهرستان شده بود که با پیگیریهای انجام شده از سوی همه مدیران استان و پس از سفر آیتالله رئیسی، این موضوع محقق شد که میتواند با توجه به پتانسیلهای این شهرستان که یکی از بزرگترین شهرک های صنعتی خاورمیانه است منجر به جهش تولید شود.