سنندج - مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: هیچ محموله جوجه یکروزه در این استان توسط تولیدکنندگان یا دستگاههای بهداشتی طی سال جاری معدوم نشده است.
به گزارش اکودام، سید مادح حسامی روز شنبه با اشاره به اینکه هم اکنون در این استان تنها یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت ۲ میلیون قطعه در هر دوره ۲۱ روزه فعالیت دارد، اظهار داشت: با توجه به نیاز سه تا چهار میلیون قطعهای مرغداریهای استان برای تولید گوشت مرغ تولید جوجههای یکروزه در هر دوره، این تولید کمتر از نیاز است و مرغداران در هر دوره اقدام به واردات جوجههای یکروزه میکنند.
وی اضافه کرد: تنها واحد تولید جوجه یکروزه در کردستان نیز به صورت مرتب مشکلات و چالشهای خود را به معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان منعکس میکند که در یک ماه اخیر هیچ گزارشی از معدوم سازی تولیدات خود به این معاونت ارایه نکرده است.
حسامی افزود: با وجود اینکه بازار گوشت مرغ در حدود ۲ ماه گذشته به علت شیوع ویروس کرونا دچار کاهش قیمت شده اما میزان جوجه ریزی در مرغداریهای کردستان در آخرین مرحله (فروردین) طبق نرم عادی خود حدود سه میلیون قطعه انجام شده است.
وی یادآور شد: یکی از دلایل این روند کاهش قیمت جوجههای یکروزه از ۴۰ هزار ریال هر قطعه به ۱۰ هزار ریال بود چرا که قیمت پایین جوجه برای مرغداریها در تولید گوشت سفید یک مساله جذاب است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه ۷۶۶ مرغداری دارای مجوز در این استان فعالیت میکنند، تاکید کرد: ۷۴۲ واحد از مرغداری های استان کردستان گوشتی، هشت واحد تولید مرغ تخمگذار و ۱۶ واحد نیز تولید مرغ مادر گوشتی و یک واحد جوجه ریزی است.
حسامی گفت: در هر دوره تولید (۴۰ روز) بطور متوسط ۶ هزار تُن گوشت مرغ در کردستان تولید میشود که سالیانه تولید مرغ در استان حدود ۸۰ هزار تن است که از این مقدار ۴۰ درصد مصرف داخلی است و ۶۰ درصد تولید نیز به استان های همجوار ارسال میشود.
در چند روز اخیر کلیپی از معدومسازی جوجههای یکروزه در فضای مجازی منتشر و برخی آن را مربوط به واحدهای تولیدی کردستان اعلام کردندکه این مساله امروز تکذیب شد.
غلامعلی فارغی رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور درباره انتشار تصاویری در شبکههای مجازی مبنی بر معدومسازی میلیونها قطعه جوجه یکروزه در برخی استانهای کشور علت اصلی این اقدام را کمبود نهادههای طیور شامل سویا و ذرت اعلام کرده و گفته است: علت اصلی معدومسازی جوجه یکروزه مربوط به کمبود نهادههای طیور سویا و ذرت است.
وی تاکید کرد: معدوم سازی جوجه یکروزه گاهی و به میزان اندک اتفاق میافتد و در صنعت و مسائل اقتصادی موضوعی دور از ذهن نیست البته هیچ تولیدکننده جوجه یکروزه و مرغداری اقدام به نابودی تولید و سرمایه خود نمیکند ولی تا زمانی که سالنهای پرورش خالی نشود تولیدکنندگان جوجه یکروزه با مشکل روبرو هستند.