افزایش ماندگاری برنج با فناوری پرتودهی - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴

افزایش ماندگاری برنج با فناوری پرتودهی

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید راشدی در حاشیه بازدید از ظرفیت ایجاد شده در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل و گفتگو با اعضای هیأت مدیره این مرکز گفت: از سامانه پرتو دهی با هدف افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی، ایمنی مواد غذایی و امنیت آن بهره گیری می‌شود و با توجه به توانمندی و ظرفیت بالایی که شهرستان آمل در بخش کشاورزی با خصوص تولید برنج دارد انتقال این سامانه به عنوان پایلوت در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بررسی شد.

وی افزود: با فرایند و تجهیزاتی که در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران وجود دارد، سامانه پرتودهی به ماشین آلات این مرکز اضافه خواهد شد و برنج‌هایی که سورتینگ آن انجام شده پیش از بسته بندی توسط اشعه گاما پرتودهی عبور داده و پس از آن بسته بندی نهایی خواهد شد.

معاون سازمان انرژی هسته‌ای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها، اضافه کرد: این فرایند باعث مدت زمان ماندگاری برنج از یکسال به بیش از ۵ سال خواهد رسید.

راشدی اضافه کرد: مزیت دیگر برنج پرتودهی شده علاوه بر تضمین سلامت و امنیت غذایی برای مصرف داخلی، شرایط رقابت برابر در بازارهای جهانی را نیز خواهد داشت.

وی با بیان اینکه سازمان انرژی هسته‌ای ایران برای انتقال سامانه تجهیزاتی پرتودهی به مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آمادگی کامل را دارد ابراز امیدواری کرد، با فراهم شدن شرایط مالی برای این مرکز و خدمات بزرگی که پرتودهی برای محصولات کشاورزی به خصوص برنج مازندران خواهد شد مسئولان کشوری و استانی نیز با حمایت و پشتیبانی از این مرکز اقدام فوری انجام دهند.

معاون سازمان انرژی هسته‌ای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در توضیح اینکه پرتودهی یک روشی که از حدود ۷۰ سال گذشته تاکنون در انحصار چند کشور صنعتی دنیا در حال استفاده است، تصریح کرد خوشبختانه این دانش هسته‌ای از حدود ۲۰ سال گذشته تاکنون در سازمان انرژی هسته‌ای ایران نیز در حال استفاده است.

راشدی ادامه داد: با توجه به ظرفیت محدودی که در سازمان انرژی اتمی برای این سامانه وجود دارد به دستور رئیس سازمان و سیاست‌های دولت این سامانه در کشور توسعه داده خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد با استفاده از ظرفیت پرتودهی در حوزه‌های دیگر و قابل انجام در کشور، بتوان هم در افزایش محصول و ماندگاری و سلامت آن توسعه داد.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.

اقتصاد و کشاورزیفائو مرکز ثقل همکاری‌های بین‌المللی کشاورزی و غذا است

وزیر جهاد کشاورزی، نقش سازمان غذا و کشاورزی (فائو) در تسهیل دسترسی مردم به غذا را محوری دانست و گفت: فائو می‌تواند مرکز ثقل هماهنگی و همکاری‌های بین کشورهای دنیا در حوزه کشاورزی و غذا باشد.

اقتصاد و کشاورزیبحران آب لرستان به مرحله تنش آبی رسید / کاهش ۹۰ درصدی بارندگی در ۲ حوضه آبریز کرخه و کارون...

بحران آب لرستان، این روزها نگرانی‌هایی در مورد تامین آب شرب مردم ایجاد کرده است. خشکسالی و کاهش بارندگی، مدیریت نادرست م...