محمود شبان از توزیع 6 هزار قطعه نیمچه مرغ بومی اصلاح نژادی 30 تا 45 روزه بین متقاضیان در شهرستان خلیل آباد توزیع شد، گفت: اینکه این اقدام در جهت ایجاد حمایت از اقشار ضعیف و کم درآمد روستایی و همچنین در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی صورت گرفت و همچنان ادامه خواهد داشت
به گزارش اکودام، محمود شبان، مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد با اشاره به گام های اولیه جهاد کشاورزی شهرستان در جهت تحقق شعار سال و جهش تولید، اظهار داشت: با توجه به نامگذاری سال ۱۳۹۹ به سال جهش تولید، ۶ هزار قطعه نیمچه مرغ بومی بین متقاضیان توزیع شد.
وی با بیان اینکه این اقدام در جهت ایجاد حمایت از اقشار ضعیف و کم درآمد روستایی و همچنین در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی بود، خاطرنشان کرد: این میزان قطعه نیمچه مرغ بومی اصلاح نژادی مرکز تکثیر و اصلاح نژاد مرغ بومی استان توسط مراکز پرورش جوجه مرغ بومی در شهرستان توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد با تاکید بر اینکه توزیع نیمچه مرغ بومی اصلاح شده در سنین ۳۰ تا ۴۵ روزه همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: روستائیان متقاضی دریافت نیمچه مرغ بومی می توانند با ثبت نام و اعلام تعداد مورد نیاز در مرحله بعدی منتظر دریافت جوجه های مرغ بومی خود باشند.
وی با تاکید بر اینکه در این طرح جوجه های توزیع شده در بین روستائیان بخش مرکزی و ششطراز ارسال شده است، اذعان کرد: مرغ بومی تولید شده توانایی تولید تخم مرغ خوبی را دارد و همچنین در شرایط آب و هوایی منطقه با هرگونه شرایط نگهداری سازگار است و همچنین می تواند در تامین پروتئین مورد نیاز خانواده روستایی نقش بسزایی را داشته باشد.
شبان توسعه پرورش مرغ بومی در روستاها، افزایش جمعیت مرغ بومی، استفاده بهینه از منابع غذایی مازاد و غیرقابل مصرف موجود و همچنین تامین بخشی از پروتئین مورد نیاز خانوار روستایی را از اهداف این طرح برشمرد و عنوان کرد: ۱۹۵ هزار قطعه مورغ گوشتی صنعتی و ۵۱ هزار و ۴۰۰ قطعه مرغ تخمگذار صنعتی در شهرستان خلیل آباد وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه ۳۲ هزار و ۵۰۰ قطعه مرغ بومی در شهرستان وجود دارد، تشریح کرد: ۱۲۷۱ تن گوشت مرغ صنعتی، ۸۰۶ تن تخم مرغ سالانه در خلیل آباد تولید می شود که ارزش تولیدات بخش طیور دام شهرستان خلیل آباد در سال حدود ۹۱۸ میلیارد ریال است.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد در ادامه همچنین از توزیع ۵۰۰ اصله نهال توت و توزیع ۱۵ جعبه تخم نوغان بین پرورش دهندگان کرم ابریشم در مرحله اول خبر داد و بیان کرد: پرورش کرم ابریشم علاوه بر امکان استفاده از تمامی نیروهای فعال، فرصت بکارگیری بخش غیر فعال جامعه روستایی را فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه زنان، کودکان و سالخوردگان که توان انجام کارهای کشاورزی را ندارد می توانند در این عرصه مثمر ثمر باشند، تاکید کرد: جهت تقویت و توسعه این صنعت در شهرستان خلیل آباد و همچنین در امر توسعه توتستانها تعداد ۵۰۰ اصله نهال توت اصلاح شده در بین متقاضیان پرورش کرم ابریشم توزیع و کاشته شده است.
شبان در سومین گام در راستای جهش تولید به توزیع ۳ هزار قطعه بچه ماهی بین متقاضیان پرورش ماهی در شهرستان اشاره کرد و افزود: کشاورزان این منطقه در سال های گذشته با تولید ۵۲۰ تن ماهی در ۳۸۴ باب استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان در سال های گذشته تجربه تحسین برانگیزی درتولید گوشت سفید و غنی سازی آب در جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی داشته اند.