تولید کود شیمیایی در کشور کاهش یافت - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : دوشنبه, ۱۸ فروردین , ۱۴۰۴

تولید کود شیمیایی در کشور کاهش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، امروز در جهان برای تأمین غذای جمعیت جهان در کنار آن تضمین سلامت مصرف کنندگان تحولات زیادی در تولید آفت کش‌ها و کودهای شیمیایی رخ داده است. یکی از تولیدکنندگان صنایع غذایی کشور عنوان کرد، برخی کشورها مبادرت به تولید کودهای گیاهی می‌کنند که قابل خوردن برای انسان‌ها نیز است.

تولیدکنندگان ما در کشور چقدر به این سو حرکت کرده‌اند؟ صیاد فرهادی، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود کشاورزی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: این ریزمغذی‌ها کود محسوب نمی‌شوند بلکه برای تقویت گیاهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: روی، زینک، منیزیم و… از جمله مواد تقویت کننده‌ای هستند که در کشاورزی استفاده می‌شود که مصارف انسانی هم دارند.

این مسئول صنفی که تمام کودهای تولیدی جهان به این شیوه تولید نمی‌شوند، ادامه داد: در حال حاضر با توجه به شرایط سخت تولید و حذف تخصیص ارز با قیمت مناسب نمی‌توانیم برای آینده برنامه‌ریزی کنیم. در واقع تولیدکنندگان روزانه برای انجام برنامه‌های خود تصمیم‌گیری می‌کنند.

فرهادی با بیان این که بالاترین آفت برای یک تولیدکننده بی برنامگی است که چند سال است دامن تولید را گرفته است، افزود: سنوات گذشته برای من تولیدکننده یک تعریف استراتژیک از مواد اولیه وجود داشت که یک صنعتگر برای چند ماه باید مواد اولیه در انبار داشته باشد. برخی تولیدکنندگان این عدد را ۹ ماهه تعریف کرده بودند و برخی هم ۳ ماهه.

این مسئول صنفی گفت: امروز تولیدکنندگان کود شیمیایی با وجود کاهش ظرفیت تولید، به روز مواد اولیه تهیه می‌کنند. اگر امسال فعالیت تولیدی ما با تمام ظرفیت بود باید شهریور تعطیل می‌کردیم.

فرهادی تصریح کرد: به طور متوسط کودهای مرکب و کودهای مایع، غیر از کودهای پاییز زیر ۲۰ درصد ظرفیت کارخانجات در حال تولید هستند.

انجمن تولیدکنندگان کود کشاورزی درباره مشکل این صنف گفت: تأمین مواد اولیه و ممنوعیت صادرات چالش تولیدکنندگان کود شیمیایی در کشور است. امروز صادرات کمپوست که بزرگترین معضل شهرداری است ممنوع است.

وی تاکید کرد: از ابتدای بهمن ۱۴۰۲ به تأمین مواد اولیه مورد نیاز ارزی تخصیص نیافته به طوری که ما سالانه ۲۷۰ هزار تن سولفات پتاسیم تولید می‌کردیم و امسال ۵۰ درصد کاهش یافت.

فرهادی در پایان بیان کرد: بر اساس سخنان معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ابتدا قرار بود برای واردات مواد اولیه ۵۰ میلیون یورو ارز تخصیص پیدا کند. در ادامه این رقم رسید به ۳۰ میلیون یورو و در هفته دوم اسفند اعلام شد ۴ میلیون یورو خواهد بود. اما هنوز ارزی تخصیص نیافته است.

سرخط اخبار کشاورزی

کشاورزیتولید حیوانات تراریخته هزینه‌های اصلاح دام را کاهش می‌دهد

به گزارش خبرنگار مهر، شعله قربانی، رئیس بخش پژوهش‌های بیوتکنولوژی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با اشاره به اینکه صنعت د...

کشاورزیخوداتکایی شکر به بیش از ۹۰ درصد رسید

به گزارش خبرگزاری مهر پیمان حصادی مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت تولید شکر و اجرای سیاست خود...

کشاورزیحدود ۶۰ دوربین محافظ طبیعت بلاتکلیف رها شده است

به گزارش خبرنگار مهر، حفظ جنگل‌ها و منابع گیاهی کشور از آتش سوزی و ممانعت از قاچاق چوب، چالش‌هایی است که سازمان منابع طب...

کشاورزیضریب وابستگی کشور به نهاده‌های دامی چقدر است؟

به گزارش خبرنگار مهر، کشور سالانه به مقدار نهاده دامی نیاز دارد؟ چند درصد در داخل تولید و چند درصد وارداتی است؟ محمدرضا...