عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز میخواهند رئیس جمهور را قانع کنند که برای شرکت در این کنفرانس به آذربایجان برود در صورتی که بقیه در سطح کارشناس در آن شرکت میکنند.
علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست با بیان اینکه طی سالهای اخیر گرم شدن کره زمین و تغییر اقلیم ذهن کشورها را به خود جلب کرده و هر کشوری به فراخور خود اقداماتی را برای کاهش اثرات آن انجام داده است گفت: یک سری مجموعههای بینالمللی هم در این خصوص تشکیل شده که از جمله آن میتوان به معاهده پاریس و کاپ اشاره کرد.
وی در خصوص اینکه نحوه برخورد ایران با این ساز و کارهای بینالمللی باید چگونه باشد؛ گفت: ما باید یک سری قوانین و مقررات داخلی وضع کنیم و بر اساس آن به تغییرات اقلیمی مربوط به خودمان بپردازیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین اینکه یک مجموعه در دنیا معاهده بنویسد و همه را ملزم به انجام یک سری کارها کند اما کشورهایی که بیشترین تأثیر را در آلودگی هوا و تغییر اقلیم دارند متناسب با آن هیچ کاری انجام ندهد قابل قبول نیست. مثل آمریکا که از معاهده پاریس خارج شد.
وی با بیان اینکه ما عضو NPT هم هستیم و با وجودی که طبق آن باید تمام تعهدات را انجام دهیم ولی هیچ منفعتی نمیبریم؛ ادامه داد: اگر قرار است در موضوع تغییر اقلیم هم اینگونه باشد که تعهداتی را بپذیریم ولی هیچ منفعتی نبریم و از حداقلها هم محروم شویم به صلاح نیست. به خصوص اینکه در سطح رئیس جمهور در کاپ ۲۹ باکو شرکت کنیم در حالی که کشورهای دیگر در سطح کارشناس شرکت میکنند.
عباسی اظهار کرد: نمیدانم چرا عدهای با کشور اینگونه بازی میکنند. محیط زیست کشور به محل ساخت و ساز جریانهای سیاسی تبدیل شده و اگر دغدغه محیط زیست داریم باید محیط زیست را از این سیاسی کاری خارج کنند. محیط زیست و تغییر اقلیم موضوعات سیاسی نیستند که اینگونه با آن برخورد میکنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز میخواهند رئیس جمهور را قانع کنند که برای شرکت در این کنفرانس به آذربایجان برود در صورتی که بقیه در سطح کارشناس در آن شرکت میکنند. این معنا ندارد. شرکت در این سطح و در شرایطی که ما به تعهدات خود عمل کنیم و آنها حتی کمک مالی حداقلی به ما نکنند بزرگترین اشتباه است و دود آن به چشم کشور میرود و بانیان آن باید پاسخگو باشند.
عباسی تاکید کرد: باید در سطح کارشناس در این کنفرانس شرکت و از منافع ملی دفاع کنیم. انتظار داریم برخی این طور با کشور بازی نکنند که رئیس جمهور را به جایی بفرستند که مشخص نیست چه اتفاقی قرار است بیفتد. کسانی که در حال توجیه و زمینهسازی برای این کار هستند بزرگترین اشتباه را مرتکب میشوند.
گفتنی است با توجه به اینکه بخش زیادی از انتشار دیاکسیدکربن در کشور مربوط به صنایع و زیرساختهای تولید برق است؛ بهتر است ایران بر تولید برق هستهای بیشتر تمرکز کرده و در همین راستا پیشنهاد میشود محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی به عنوان نماینده ایران در کنفرانس کاپ شرکت کند.