۶۹۹ هکتار زمین گلخانه‌ای در خراسان جنوبی مکان‌یابی شد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

۶۹۹ هکتار زمین گلخانه‌ای در خراسان جنوبی مکان‌یابی شد

بیرجند - مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۶۹۹ هکتار زمین برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در استان مکان‌یابی شده است که باید برای اجرای طرح‌های گلخانه‌ای بررسی شود.

عبدالرضا رضایی روز چهارشنبه در نشست خبری آنلاین درباره نهضت گلخانه‌ای در استان افزود: از ۶۹۹ هکتار، ۲۱۵ هکتار در اختیار شرکت شهرک‌های کشاورزی قرار گرفته که از این میزان نیز برای ۱۴۰ هکتار کارهای مطالعاتی توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی انجام شده است.

وی تصریح کرد: تاکنون سه هزار و ۳۳۳ میلیارد ریال طرح برای احداث گلخانه به بانک‌های عامل معرفی شده است که چهار طرح به دلیل ملی بودن و دارای وسعت ۱۸.۵ هکتار و ارزش یک‌ هزار و ۱۶۱ میلیارد ریال در کارگروه ملی مورد بررسی و تایید قرار می‌گیرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: سال گذشته طرح احداث یک‌ هزار هکتار گلخانه در خراسان‌ جنوبی آغاز شد که از این میزان ۷۰۰ هکتار برای گلخانه و ۳۰۰ هکتار سایر موارد است.

وی با بیان اینکه هدف از توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در استان افزایش محصولات صادرات محور است افزود: در استان کم‌آبی مانند خراسان‌جنوبی توسعه گلخانه و کشت محصولات گلخانه‌ای بهترین روش برای مصرف بهینه آب است.

رضایی بیان کرد: سال گذشته ۷۰ هکتار گلخانه در استان به مرحله بهره‌برداری رسید و ۷۳ هکتار طرح آماده معرفی به بانک داشتیم که عمده توسعه گلخانه در خراسان‌ جنوبی شامل توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای می‌شود.

وی با اشاره به احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس گفت: این نوع از گلخانه‌ها در متراژ کمتر از ۳۰۰ متر مربع اجازه فعالیت دارند و متقاضیانی که خودشان در مناطق روستایی زمین و آب دارند می‌توانند با مراجعه به سامانه پنجره واحد نسبت به ثبت تقاضا و سیر مراحل بعدی اقدام کنند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی افزود: آن دسته از متقاضیانی که زمین و آب برای احداث گلخانه ندارند برای دریافت زمین، تسهیلات و آب به شرکت شهرک‌ها معرفی می‌شوند و فضای مورد نیاز برای کار در اختیار آنها قرار داده می‌شود.

وی با بیان اینکه هشت مجتمع گلخانه‌ای در سطح استان وجود دارد گفت: دو گلخانه بزرگ کشت گیاهان زینتی از جمله گل رز نیز در استان فعال است.

رضایی از بررسی‌های لازم برای کشت عناب گلخانه‌ای در استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این کار در کشورهای دیگر انجام شده و نتیجه داده در خراسان جنوبی نیز تلاش می‌شود این ایده اجرایی شود تا در تمام سال عناب داشته باشیم.

وی تصریح کرد: برای فروش محصولات گلخانه‌ای نیز به بازاریابی توسط تولید کننده و تشکیل تعاونی نیازمندیم.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی سطح زیرکشت باغات استان در سال گذشته را ۸۶ هزار هکتار بدون احتساب گلخانه‌ها عنوان کرد و افزود: از مجموع این اراضی سالانه ۱۳۰ هزار تن محصول تولید می‌شود.

وی بیان کرد: سطح کشت اراضی باغی در سال گذشته نسبت به سال ۹۷، ۴.۶ درصد و میزان تولید نیز ۱۳ درصد افزایش یافته و درآمد بیشتری عاید تولیدکنندگان کرده است.

رضایی گفت: توسعه سطح گلخانه‌ها در سنوات اخیر مورد توجه استان قرار گرفته است و در این خصوص نیز به عنوان طرحی از وزارت جهاد کشاورزی به استان‌ها ابلاغ شده است.

وی سطح کشت‌های گلخانه‌ای استان را پارسال ۷۲.۳ هکتار ذکر کرد و گفت: از این سطح حدود ۱۳ هزار تن محصول شامل خیار، گوجه فرنگی، فلفل صیفی جات، گیاهان دارویی مانند آلوئه‌ورا و گیاهان زینتی برداشت شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی یادآور شد: توسعه باغات اراضی شیب‌دار به عنوان یک طرح جدید در استان در حال انجام است که در گذشته طرحی مشابه آن داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد این طرح در اراضی ملی و ۵۰ درصد در مستثنیات انجام می‌شود افزود: در وهله نخست با توجه به شرایطی که برای این طرح دیده شده بود خراسان جنوبی چون جزو استان‌ها کم باران بود از نظر توسعه اراضی شیب‌دار در لیست استان‌های مجاز قرار نگرفت.

وی گفت: از آنجا که خراسان جنوبی از قدیم‌ درخصوص کشت محصول در اراضی شیب‌دار فعال بوده و تولیدات خوبی داشته است مسوولان کشور را مجاب کرد که استان این پتانسیل را دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی بیان کرد: این موضوع سبب شد که خراسان جنوبی حتی به عنوان یک الگو مطرح شود چون کشاورزان از سال‌های دور در این زمینه محصولاتی از قبیل بادام، زرشک یا عناب تولید کرده‌اند.

وی اظهار داشت: سال ۹۷ حدود ۲۳۰ هکتار توسعه باغات در اراضی شیب‌دار و سال قبل ۱۱۱ هکتار به این مهم اختصاص یافت است که دلیل کاهش سطح نیز به خاطر مراحل تشکیل پرونده واگذاری زمین بوده است.

رضایی گفت: طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار در شرایط خشکسالی و کمبود آب مسئله بسیار مهمی است که بهتر است برای مصرف بهینه آب مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: با استفاده از ذخیره سازی آب باران و پتانسیل رشد محصولاتی از جمله زرشک، گل محمدی و بادام به صورت دیم در استان می‌توان از طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار استفاده کرد و شاهد تولیدات خوبی بود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ جنوبی تاکید کرد: طرح توسعه باغات در اراضی شیب‌دار باید طبق اصول فنی انجام شود در غیر این صورت نتیجه مورد نظر را نخواهد داشت.

وی درخصوص اختصاص اعتبار برای توسعه باغات در اراضی شیب‌دار گفت: دولت اعتبار محدودی به عنوان کار الگویی در برخی از استان‌ها در نظر می‌گیرد اما در سال جاری تاکنون اعتباری در این خصوص در نظر گرفته نشده است.

سرخط اخبار اخبار استانها
سید ابراهیم رئیسی

اخبار استانهااراده ملت ایران بر دشمنان فائق آمده است/ بیکاری در خوزستان حل شود

سید ابراهیم رئیسی عصر امروز جمعه در مراسم افتتاح پروژه زمزم ۳ در شرکت فولاد خوزستان و سایر پروژه‌های صنعتی استان خوز...

سید ابراهیم رئیسی

اخبار استانهابزرگترین کارخانه آهن اسفنجی کشور در اهواز افتتاح شد

این طرح به عنوان بزرگترین مگا مدول آهن اسفنجی ایران با هدف تکمیل زنجیره تولید و تأمین کمبود آهن اسفنجی مورد نیاز کشو...

سید ابراهیم رئیسی

اخبار استانهادیدار رییس‌جمهور با نمایندگان کارگران هفت تپه

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز جمعه برای افتتاح طرح مهم پاک چوب با بالگرد عازم شوش بود در مسیر حرکت بالگرد و ...

اخبار استانهابازدید وزیر جهاد کشاورزی از مزارع دزفول

پیش از ظهر جمعه محمدعلی نیکبخت در ادامه سفر خود به استان خوزستان از مزارع کشت ذرت دانه‌ای، چغندر قند پاییزه، گندم و کل...