مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: یک دامپروری ۱۰ هزار راس دامی با سرمایهگذاری ۱۱۸ میلیارد تومانی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) در منطقه آزاد ماکو در حال احداث است.
«محمدرضا عبدالرحیمی» امروز(شنبه) در همایش مناطق آزاد، ویژه و توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه افزود: منطقه آزاد ماکو با ۴۲۰ هزار هکتار، وسیعترین منطقه آزاد کشور است.
وی ادامه داد: منطقه آزاد ماکو، ۵۰ برابر منطبقه آزاد انزلی است. ۴۴ برابر منطقه آزاد کیش است. ۳۰ برابر منطقه آزاد چابهار است. ۱۲ برابر منطقه آزاد اروند است، ۱۴ برابر منطقه آزاد قشم است.
عبدالرحیمی افزود: ۲۶۲روستا که در هر کدام از اینها زندگی مردم جاری است، منبع کار و خدمت و کمک به میهمانان و فعالان اقتصادی است. در این منطقه ۳ فرمانداری فعال است.
عبدالرحیمی با برشمردن مزیتهای مختلف منطقه آزاد ماکو در بخشهای متعدد اقتصادی، از سرمایهگذاریهای بزرگ در ماکو خبر داد و گفت: در بخش دامپروری، یک دامپروری بزرگ شرکت شستا با ۱۰ هزار راس دام با ۱۱۸ میلیارد تومان سرمایهگذاری در حال احداث است.
وی اضافه کرد: گروه بزرگ سرمایهگذاری لبنی صباح نیز مجموعه دامپروری ۵۰ هزار راسی دام سبک را آماده میکند.
مدیر عامل منطقه آزاد ماکو با تاکید به مزیت دسترسی به نیروی کار برای فعالان اقتصادی افزود: ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در محدوده این جغرافیا زندگی میکنند. ۱۰۰ هزار نفر در شهرها و ۱۰۰ هزار نفر در روستاها و ۵۰ هزارنفر در حال آماده سازی برای ورود به بازار کار هستند.
عبدالرحیمی درباره مرزهای مشترک منطقه آزاد ماکو گفت: این منطقه ۱۳۰ کیلیومتر مرز با ترکیه، ۱۴۰ کیلومتر مرز با آذربایجان دارد که روزانه ۱۲۰۰ تریلیر داخلی و بینالملی از مرزهای فعال این منطقه عبور میکنند.
وی افزود: ۳۶ شرکت بینالمللی در منطقه آزاد ثبت شده و ۱۰۰ شرکت فعال هم در این محدوده قرار دارند. اینها باعث شده که یکی از مهمترین کسبکارهای این منطقه حملونقل و لجستیک باشد. در مدیریت جدید سازمان بنایمان بر این است که استفاده حداکثری اتفاق افتد.
مدیر عامل منطقه آزاد ماکو گفت: بخش خصوصی فعال حتما هوشمندتر از ما هستند. قیمت تمام شده تولید، در منطقه آزاد به دلیل معافیتهای مالیاتی و مستثنی بودن ماشینآلات از تعرفههای گمرکی بسار ارزانتر است.
وی افزود: ۳۵ درصد قیمت نهایی محصول به هزینههای لجستیک شامل انبارداری، بستهبندی و توزیع اختصاص دارد. این ۳۵ درصد سهم بسیار مهمی است که بتواند کالای ما را نسبت به رقبای خارجی و داخلی مزیتدار کند.
عبدالرحیمی درباره تسهیل فضای کسبوکار برای فعالان اقتصادی گفت: ما تمام تلاشمان را میکنیم که فعالان اقتصادی فقط با یک سازمان، یعنی سازمان منطقه آزاد در ارتباط باشند. هماهنگی با سازمانهای دیگر را ما انجام دهیم تا وقت و انرژی آنها در فرآیندهای اداری تلف نشود.