اهواز - مدیرگروه خدمات بیمهای بانک کشاورزی خوزستان با اشاره به کاهش بیش از ۵۰ درصدی بیمه نخیلات خوزستان در سال زراعی جاری به دلیل مخاطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا بیان کرد: سال زراعی گذشته حدود ۲۸هزار و ۵۰۰هکتار از نخیلات خوزستان بیمه شدند در حالی که این میزان تاکنون به ۱۳هزار هکتار کاهش یافته است.
محمد آلاله روز چهارشنبه افزود:بیمه نخیلات خوزستان در برابر حوادث طبیعی و آفات تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۹ تمدید شده و نخلداران میتوانند دراین فرصت زمانی برای بیمه نخیلات خود به صورت مجازی یا حضوری اقدام کنند.
وی با اشاره به شکنندگی بخش کشاورزی خوزستان به دلیل حوادث طبیعی و آفات و لزوم بیمه باغات و زمینهای کشاورزی به منظور حمایت از این بخش در راستای افزایش ضریب امنیت غذایی بیان کرد: ۵۶درصد هزینه بیمه محصولات کشاورزی و باغی را دولت پرداخت میکند و تنها ۴۴درصد آن را کشاورز میپردازد.
مبنای بیمه نخیلات بر اساس هر نخل است. هر هکتار حدود ۱۵۰ اصله نخل بارور و غیربارور دارد.
بر اساس اعلام سازمان جهادکشاورزی خوزستان سطح زیرکشت نخیلات استان از ۴۱هزار هکتار فعلی به ۵۵هزار هکتار در افق سال ۱۴۰۴ خواهد رسید.
محصول خرمای خوزستان از تنوع خوبی برخوردار است به گونهای که حدود ۷۵ رقم خرما در استان تولید میشود و معیشت ۴۰ هزار نفر خانوار از خرما و فرآوردههای وابسته به آن تامین میشود.
سالانه حدود۱۹۰ هزار تن خرما ، خارک و رطب در خوزستان برداشت میشود که از این میزان ۸۵ هزار تن با ارزشی معادل ۱۲۰ میلیون دلار در سال به خارج از کشور صادر شده و بخشی نیز به مصرف داخل استان و بازار استانهای دیگر میرسد.
برداشت خارک و رطب در خوزستان از ابتدای تیر شروع میشود.برداشت خرما نیز اواخر شهریور به مدت ۴۰ روز ادامه دارد.
حدود ۴.۵ میلیون اصله نخل بارور و غیربارور خرما در خوزستان وجود دارد. بخش مهمی از نخیلات خوزستان در جریان تجاوز رژیم بعثی عراق به خاک جمهوری اسلامی ایران و بخشی نیز به دلیل شوری آب کارون و اروندرود در سالهای اخیر نابود شده یا به شدت آسیب دید.
آبادان ، خرمشهر ، شادگان ، بهبهان ، اهواز و دشتآزادگان کانونهای اصلی نخیلات خوزستان هستند.