متخصص طب اورژانس: نتیجه سی تی اسکن سالم ریه رد کننده ابتلا به کرونا نیست - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴

متخصص طب اورژانس: نتیجه سی تی اسکن سالم ریه رد کننده ابتلا به کرونا نیست

متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نتیجه سی تی اسکن سالم ریه در افراد دارای علائم، رد کننده ابتلاء به کرونا نیست بنابراین مردم از اصرار به پزشک برای تجویز سی تی اسکن خودداری کنند.

متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نتیجه سی تی اسکن سالم ریه در افراد دارای علائم، رد کننده ابتلاء به کرونا نیست بنابراین مردم از اصرار به پزشک برای تجویز سی تی اسکن خودداری کنند.

به گزارش ایسنا دکتر عبدالرزاق نژاد متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: از آنجا که کووید ۱۹ بیماری هزار چهره است و بر اساس یافته های جدید محل استقرار ویروس تنها ریه ها نیست بنابراین سی تی اسکن سالم رد کننده ابتلا به کرونا نمی باشد و زمانی می توان از عدم ابتلا به این بیماری مطمئن بود که ۲ تست حلق در فاصله ۲۴ ساعت انجام شده و هر دو منفی باشد.

وی با بیان اینکه اندازه گیری اکسیژن خون یکی از راه های تشخیص درگیری ریه با کرونا است ادامه داد: بر اساس اصول علمی افرادی که درصد اکسیژن خون آنها کمتر از ۹۴ درصد است باید تحت بررسی دقیق تر قرار گیرند چرا که به احتمال زیاد تبادل هوا در بخشی از ریه فرد صورت نمی گیرد.

وی گفت: افرادی که درصد اکسیژن خون آنها بالای ۹۴ درصد است نیاز به انجام تست تشخیصی ندارند.

دکتر عبدالرزاق تاکید کرد: تست تشخیصی ته حلق و سی تی اسکن برای کسانی است که میزان اکسیژن خون آنها کمتر از ۹۴ درصد است و علائم بیماری در آنها ظاهر شده و نیاز به بستری در بیمارستان دارند.

وی با تاکید بر خودداری مردم از اصرار به پزشک بر انجام سی تی اسکن تصریح کرد: مردم این نکته را در نظر بگیرند که اگر چه دستگاه و اتاق سی تی اسکن، بعد از هر بیمار ضد عفونی و گند زدایی می شود اما حتی ریسک یک درصد هم در رابطه با این بیماری ریسک بالایی محسوب می شود بنابراین بهتر است تا حد امکان در اینگونه محیط ها حضور نیابند مگر در صورت الزام و ضرورت.

این متخصص طب اورژانس با اشاره به اینکه علاوه بر بخش دولتی، تعدادی از آزمایشگاه های خصوصی در بحث تشخیصی کرونا ورود کرده اند گفت: ورود آزمایشگاه های خصوصی به عرصه تشخیص کووید ۱۹ به معنای ضرورت انجام این تست برای همه مردم نیست بلکه با توجه به ماهیت ناشناخته این بیماری از لحاظ همه گیری، این ظرفیت در بخش خصوصی ایجاد شد که اگر در ماه های آینده نیاز به افزایش انجام تست های تشخیصی احساس شد ظرفیت بخش خصوصی هم وجود داشته باشد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه کسانی باید برای معالجه به پزشک مراجعه کنند گفت: در صورتی که تب معمولی وجود دارد با استامینوفن ساده و دیفن هیدرامین قابل درمان است اما اگر این تب علیرغم استفاده از این داروها، به مدت ۵ روز طول بکشد و یا همراه با علائم تشدید شونده دیگری مانند سرفه، ضعف و بیحالی شدید و بی اشتهایی به غذا و تنگی نفس باشد باید حتما به پزشک مراجعه شود.

وی با تاکید بر اینکه هنوز روند ابتلاء به کرونا تمام نشده است افزود: از مردم درخواست می کنیم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی مراقب سلامت خود و خانواده شان باشند.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتضرورت توجه تصمیم گیران حوزه سلامت به مشکلات آزمایشگاه‌های تشخیص طبی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان سه انجمن علوم آزمایشگاهی، در گردهمایی که روز پنج‌شنبه برگزار شد؛ خواستار توجه مسئولان و ...

بهداشت و سلامتامید به زندگی در ایران از ۵۵ سال به حدود ۷۸ سال رسیده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی صبح پنجشنبه در همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در ...

بهداشت و سلامتپزشکیان: امروز نظام سلامت کشور به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان در پیام خود به همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در...

بهداشت و سلامتقهوه مغز افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی را تقویت می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، مطالعه نشان می‌دهد بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که بیش از ۵ فنجان قهوه د...