جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان میدهد در ماههای گذشته، صادرات محصولات کشاورزی ایران افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، در شرایط که طبق براوردهای بانک جهانی، احتمالا در سال ۲۰۲۰ میلادی تحت تاثیر شیوع کرونا، میزان تجارت جهانی میان کشورهای مختلف جهان تا مرز ۳۰ درصد نیز کاهش خواهد یافت و قطعا ایران نیز نمیتواند خود را از این روند مستثنی کند، اما آمارهای جدید نشان میدهد که در صادرات بخشی، میتوان آمارهای قابل اتکایی را به وجود آورد.
در حالی که طبق آمارهای رسمی در ماههای ابتدایی امسال، صادرات ایران نیز حدودا ۳۰ درصد کاهش یافته، سازمان توسعه تجارت از افزایش میزان صادرات ایران در حوزه محصولات کشاورزی خبر داده است.
بر اساس اعلام این سازمان، در چهار ماهه ابتدایی سال جاری، میزان صادرات کشاورزی ایران از نظر وزنی حدودا ۲۵ درصد و از نظر ارزشی حدودا ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. همچنین در حوزه صادرات محصولات صنایع غذایی نیز صادرات ایران تا پایان تیر ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشدی ۱۱ درصدی را به ثبت رسانده است.
هرچند بخش قابل توجهی از صادرات غیرنفتی ایران نیز مربوط به کالاهای پتروشیمی یا وابسته به نفت میشود اما در شرایط تحریمی و محدودیتهای حاصل از کرونا، صادرات محصولات غذایی و کشاورزی میتواند اهمیت قابل توجهی داشته باشد. مهدی علیپور – فعال اقتصادی – در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به روند شیوع کرونا در منطقه، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس با توجه به ترس حاصل از شیوع کرونا، در ماههای گذشته قرنطینههای سختی را اجرایی کردهاند و بسته شدن مرزها کار را برای تامین موادغذایی مورد نیاز آنها دشوار کرده است.
به گفته وی، در برخی از این کشورها، به دلیل محدودیتهای تجاری، پیدا کردن برخی محصولات کشاورزی ابتدایی با دشواری مواجه شد و افزایش قیمتهای شدیدی به ثبت رسید. در چنین شرایطی با توجه به ظرفیتهای جدی ایران در این حوزه، اگر کشور بتواند محصولات خود را با رعایت پروتکلهای ضد کرونا صادر کند، بازاری بسیار گسترده فراهم خواهد بود و لااقل بخشی از مشکلات و محدودیتهای ایجاد شده در سایر بخشها را جبران می