رشت- استاندار گیلان با اشاره به افزایش قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای و افزایش انگیزه فعالان این صنعت، گفت: کیفیت محصولات تولیدی در این حوزه باید ارتقا یابد.
ارسلان زارع در جلسه بررسی مسائل مرتبط با صنعت چای گیلان صنعت چای را بخشی از شناسنامه استان عنوان و اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد چای داخلی در استان گیلان تولید میشود.
وی با اشاره به وابستگی اشتغال و معیشت تعداد قابل توجهی از مردم گیلان به صنعت چای، افزود: رشد ۴۰ درصدی قیمت برگ سبز چای در سال ۹۸ گذشته نسبت به سال قبل تر و رشد ۱۱ درصدی تولید در این سال را منجر به رونق نسبی صنعت چای شد.
استاندار گیلان با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: برای جهش در تولید صرفاً امید داشتن به درصدهای رشد گذشته کفایت نمیکند، در موضوع تحقیقات، بهرهوری، آبیاری نوین و استفاده بیشتر از تکنولوژی و مکانیزاسیون صنعت چای در فرآیند کاشت، داشت و برداشت تا فرآوری در کارخانه و بسته بندی، باید توان استان را تقویت کرد.
وی به وجود تقاضا برای تولیدات چای در بازار داخلی اشاره و بر ضرورت کیفیت بخشی به محصول تأکید کرد و ادامه داد: محصولات تولید شده باید مشتری پسند باشند.
زارع با اشاره احساس مسئولیت دولت برای حمایت از صنعت چای، افزایش سطح زیرکشت و ماندگاری این شغل و محصول، بیان کرد: ارتقای کیفیت، بازگشت به چرخه تولید، ارائه سهم بیشتری از تولید به بازار و کاهش وابستگی به واردات همواره مورد توجه دولت بوده و امسال نیز با پیگیریهای مؤثر نسبت به سال گذشته کمک شایان توجهی کرده است.
وی تعیین تکلیف زودتر قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای برای امسال را ناشی از پیگیریهای مستمر و مکاتبات صورت گرفته عنوان کرد و افزود: افزایش نرخ تضمینی برگ سبز چای به یقین در ارتقای میزان کمیت و کیفیت محصول و انگیزه کشاورزان به صورت مستقیم اثرگذار است.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه گیلان در میزان درآمد سرانه در قیاس با متوسط کشور پایینتر است، گفت: صنعت چای در مجموع حدود ۷۰ هزار نفر اعم از چایکار، کارخانهدار، بازرگان و پرسنل کارخانجات را در بر میگیرد که به قطعاً ارتقای سطح درآمدی آنان منجر به افزایش سطح معیشتی این قشر باید روز به روز تقویت شود.
وی افزود: افزایش بیش از ۲۷ درصدی نرخ خرید تضمینی برگ سبز درجه یک (۴۶۰۰ تومان) و ۵۰ درصدی برگ سبز درجه دو (۳۳۰۰ تومان) برای سال زراعی جاری سبب ایجاد انگیزه در فعالان این بخش شده است.
زارع افزود: در کارگروههای کشاورزی طرح مسائل مرتبط با آبیاری نوین، کشتهای استراتژیک ما همچون برنج و چای را نیز در بر میگیرد.
استاندار گیلان از تبلیغ چای خارجی با عناوین داخلی در رسانه ملی انتقاد و بیان کرد: به هیچ عنوان نباید در ادارات گیلان چای خارجی مصرف شود باید نگاه به مصرف تولید داخلی باشد.
وی با اشاره به اینکه برگ سبز چای در درجه حرارت بالای ۹۵ خشک میشود، گفت: موضوع کرونا در فرآیند تولید به هیچ وجه اثرگذار نیست و بر رعایت جدی مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نیز تأکید شده است.
استاندار گیلان اظهار کرد: یکی از انتظارات ما از خانواده بزرگ صنعت چای این است که با درک متقابل و همدلی که نسبت به یکدیگر در سال گذشته داشتند و شاهد ارائه کیفی برگ سبز چای و رشد کمیت بودیم؛ امسال نیز تداوم داشته باشد و چایکاران و کارخانه داران از وضعیت درآمدی راضی باشند.