نهاده‌های دامی موردنیاز کشور تا هفت ماه آینده ذخیره‌سازی شد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

نهاده‌های دامی موردنیاز کشور تا هفت ماه آینده ذخیره‌سازی شد

اهواز- ایرنا - معاون وزیر جهادکشاورزی و مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: نهاده‌های دامی موردنیاز دامداری‌ها و مرغداری‌های کشور تا هفت ماه آینده تامین شده و هیچ دغدغه و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

به گزارش ایرنا حسن عباسی معروفان روز سه‌شنبه در اسکله ویژه تخلیه نهاده‌های دامی بندرامام خمینی(ره) در جنوب خوزستان، در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: نهاده‌های دامی شامل ذرت ، کنجاله و جو وارداتی به حد وفور در انبارها و سیلوهای کشور ذخیره‌سازی شده و پس از ماه مبارک رمضان آینده نیز قیمت نهاده‌های دامی با قیمت مصوب بین دامداران و مرغداری‌های کشور عرضه می‌شود.

وی گفت: با توجه به خریدهایی که درماه‌های اخیر داشته‌ایم به جرات می‌توان گفت همه نیازهای کشور در بخش نهاده‌های دامی تامین شده و در ذخایر راهبردی کشور نگهداری و متناسب با نیاز تولیدکنندگان عرضه خواهد شد.

عباسی معروفان بیان کرد:توزیع این نهاده‌ها به صورت منظم در حال انجام است و نشانه‌های آن وفور گوشت قرمز و مرغ در بازار حتی زیر قیمت مصوب است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به بررسی‌ صورت گرفته در بازارهای فرآورده‌های پروتیینی سراسر کشور و قیمت آنان افزود: قیمت مرغ هم اکنون زیر قیمت مصوب است به همین دلیل برنامه خرید مرغ مازاد بر نیاز به قیمت مصوب انجام و در سردخانه‌های کشور ذخیره سازی می‌شود.

نیاز کشور به واردات ۱۲میلیون تن نهاده‌های دامی  

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور نیاز سالانه کشور به واردات نهاده‌های دامی را ۱۱تا ۱۲ میلیون تن بیان کرد وگفت: نیاز کشور به نهاده‌های دامی(ذرت ، کنجاله و جو) ۱۸میلیون تن است که ۶ میلیون تن آن در کشور تولید می‌شود و بقیه نیاز کشور باید وارد شود.

به گفته وی ماهیانه حدود یک میلیون تن نهاده‌های دامی به صورت فله از بنادر کشور همچون بندر امام خمینی(ره)، بندر عباس و چابهار وارد کشور می شود که بیش از ۹۰ درصد آن از طریق بندر امام خمینی(ره) است بنادر امیرآباد و انزلی در شمال نیز واردات نهاده‌های دامی از کشورهای روسیه و آسیای میانه صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: ظرفیت تخلیه و ذخیره‌سازی نهاده‌های دامی در بندرامام خمینی(ره) در حد اشباع است و نیاز بود از ظرفیت‌های سایر بنادر برای واردات استفاده شود.

عباسی معروفان، سلامت (بهداشت)، کیفیت و قیمت مناسب را سه اصل و شاخصه مهم در واردات نهاده‌های دامی کشور بیان کرد و افزود: شرکت پشتیبانی امور دام کشور هیچ گونه محدودیتی برای واردات این نهاده‌ها از کشورهای آسیای میانه ، روسیه ، خاوردور ، کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی ندارد ولی مایل هستیم از کشورهایی خرید داشته باشیم که استانداردهای ملی ما را به طور کامل رعایت کنند.

تولیدکنندگان دام و طیور نباید متضرر شوند

عباسی معروفان با اشاره به ضرورت حمایت دولت از تولیدکنندگان فرآورده‌های دامی و جلوگیری از متضرر شدن آنان گفت:شرکت پشتیبانی امور دام کشور آمادگی کامل دارد مرغ و دام (گوساله) را با قیمت مصوب و مناسب خریداری کند تا تولیدکنندگانی که در این بخش اقتصادی سرمایه‌گذاری کلانی کرده‌اند آسیب نبینند.

وی افزود:از هفتم بهمن مصوب شده دام زنده(گوساله) به قیمت هر کیلوگرم ۲۷۰هزار ریال توسط دولت خریداری شود و پس از استحصال در سردخانه‌ها ذخیره سازی شود تا در زمانی که بازار دچار التهاب و نوسان قیمت‌ها شود وارد بازار کند.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ادامه داد: چنانچه قیمت دام زنده(گوساله) پایین‌تر از ۲۷۰هزار ریال در هر کیلوگرم باشد دولت مداخله می‌کند و دام را از دامدار با قیمت مصوب خریداری خواهد کرد.

عباسی معروفان بیان کرد:هم اکنون ضرورتی به مداخله و تزریق مواد پروتیینی به بازار نیست چون الان قیمت‌ها متعادل است و مرغ نیز پایین‌تر از قیمت مصوب در حال توزیع است.

نگرانی در تامین و توزیع مواد پروتیینی شب عید نیست

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور به مردم اطمینان داد نگران تامین مواد پروتیینی مورد نیاز خود در شب عید با قیمت مصوب نباشند.

وی بیان کرد:در آستانه عید نمایشگاه‌هایی برای عرضه مواد گوشتی در سراسر کشور برپا می‌شود، علاوه بر آن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز مواد پروتیینی با قیمت مصوب و وفور توزیع خواهد شد.

توقف کامل واردات مرغ

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از توقف کامل واردات مرغ منجمد به دلیل افزایش تولید این فرآورده و نبود نیاز به واردات آن خبر داد.

وی گفت: واردات گوشت قرمز نیز به حداقل رسیده ، ثبت سفارش‌های جدید برای گوشت قرمز متوقف شده چون امسال افزایش تولید گوشت قرمز و مازاد بر نیاز داریم.

به گزارش ایرنا خبرنگاران رسانه‌های گروهی از روند تخلیه نهاده‌های دامی از کشتی‌های اقیانوس پیما در بندر امام خمینی(ره) و انبارهای ذخیره سازی دیدن کردند.
ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در بندر امام خمینی(ره) واقع در خور موسی حدود ۵۰ میلیون تن است.
بیش از ۹۰درصد حجم واردات نهاده‌های دامی و غلات مورد نیاز کشور از طریق بندر امام خمینی(ره) وارد کشور می‌شود.

بندر امام خمینی (ره) بزرگترین بندر کشور از نظر توان ذخیره‌سازی انواع کالاها از قبیل محصولات فله خشک و مایع است که با برخورداری از ۳۸ پست اسکله به طول ۷ کیلومتر نزدیک ترین بندر جنوبی به مراکز صنعتی و جمعیتی کشور، کوتاهترین و مطمئن ترین پل ارتباطی با کشورهای عراق ، ترکیه ، حوزه قفقاز و اروپای شرقی، بهره مند از ظرفیت مناسب پسکرانه‌ای جاده‌ای ، ریلی و هوایی از مهم ترین ویژگی‌های این بندر است.

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...

دام، طیور و آبزیانماهیگیری مسئولانه در راستای احیای ذخائر آبزیان است

همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان پس از ۱۷ سال وقف، دوم بهمن ۱۴۰۲ در هتل المپیک برگزار می‌شود...

دام، طیور و آبزیانایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد

دوم بهمن ۱۴۰۲ همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود. عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود...