علت افزایش قیمت مرغ به بالای ۱۹ هزار تومان - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴
دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور تشریح کرد

علت افزایش قیمت مرغ به بالای ۱۹ هزار تومان

فروغی، دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور می گوید، قیمت ۱۵هزار تومانی مرغ کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد و قیمت‌های تمام شده تولید نرخ هر کیلوگرم گوشت مرغ بین ۱۷ هزار تا ۱۸ هزار تومان است.

به گزارش اکودام به نقل از صداوسیما، پرویز فروغی، دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور، نسبت به سقوط صنعت طیور کشور ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد: تصویب ۱۵ هزار تومانی گوشت مرغ توسط ستاد تنظیم بازار، نه تنها کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد بلکه صنعت طیور را با مشکل جدی روبرو خواهد کرد.

فروغی افزود: براساس آنالیز قیمت‌های تمام شده تولید نرخ هر کیلوگرم مرغ زنده حدود ۱۲ هزار تومان و گوشت مرغ بین ۱۷ هزار تا ۱۸ هزار تومان برآورد و به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارایه شده بود که به دلیل عدم تعیین قیمت نهایی جوجه یکروزه جلسه قیمت‌گذرای به زمان دیگری موکول شد.

وی اظهارداشت: این درحالی‌است که دیروز ستاد تنظیم بازار بدون اینکه یک نفر از نمایندگان تولید در این جلسه حضور داشته باشند اقدام به قیمت‌گذاری گوشت مرغ کرده است.

دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور با بیان اینکه سازمان حمایت به محلی برای چانه زنی تبدیل شده و به واقعیت مشکلات تولید توجهی ندارد، گفت: قیمت‌گذاری دستوری گوشت مرغ که پروتئین سبد خانوار را تشکیل می‌دهد، می‌تواند آینده این صنعت را با مشکلات جدی روبرو کند.

فروغی علت افزایش قیمت مرغ به بالای ۱۹ هزارتومان را سیاست‌های اشتباه یکسال گذشته دانست و تصریح کرد: مصوبه افزایش تولید جوجه یکروزه به میزان بیش از ۱۳۰ میلیون قطعه، افزایش هزینه‌های تمام شده تولید، پایین نگه داشتن قیمت دستوری مرغ زنده و گوشت مرغ، کاهش تولید و ضرر هنگفت صنعت مرغداری در زمان شیوع کرونا و کاهش مصرف موجب افزایش یکباره این محصول در بازار شده است.

وی یادآورشد: سال گذشته قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده هشت هزار و ۵۵۰ تومان و گوشت مرغ ۱۲ هزارو ۹۰۰ تومان براساس نرخ مصوب نهاده های طیور بود.

نبود نهاده با نرخ‌های مصوب
دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور به نبود دان با قیمت‌های مصوب اشاره کرد و ادامه داد: کمبود و نبود نهاده‌ها با قیمت مصوب به یک معضل در صنعت طیور تبدیل شده است تاجایی که تولیدکنندگان ناچارند بخش قابل توجهی از نهاده مورد نیاز تولید خود را از بازار با نرخ‌های بالا تهیه کنند.

به گفته وی، اکنون هر کیلوگرم کنجاله سویا در بازار با نرخ‌های بین هفت تا هشت هزار تومان به فروش می‌رسد که فشاری روی تولید است.

فروغی به ایرنا گفته، این روند طی ماه‌های اخیر موجب شد برخی از واحدهای تولیدی مرغ گوشتی ورشکست و از چرخه تولید خارج شوند و برخی واحدها نیز به دلیل نبود نهاده‌های طیور با قیمت‌های مصوب از جوجه‌ریزی خودداری کنند همین امر باعث کمبود عرضه این محصول در بازار شده است.

دولت نهاده طیور با قیمت مصوب ارایه کند
دبیر کانون مرغ‌داران گوشتی کشور به وجود ذخایر گوشت مرغ شرکت پشتیبانی امور دام اشاره کرد و افزود: به طور حتم دولت برای تنظیم بازار، گوشت مرغ به بازار عرضه می‌کند اما به دلیل وضعیت نامطلوب تولید به طور حتم این اقدام نیز تاثیری در کاهش قیمت این محصول نخواهد داشت.

فروغی اظهارداشت: بنابراین لازم است برای جلوگیری از سقوط صنعت طیور کشور دولت چاره‌ای بیندیشد و نهاده طیور با قیمت‌های مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری

اقتصاد و دامداریتاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرزی برای تقویت امنیت غذایی

رییس سازمان دامپزشکی کشور بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر و شرایط مرزی در تقویت امنیت غذایی کشور تاکید کرد.

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی گوشت از دامدار راه حلی برای تنظیم بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: زمانی ارز ترجیحی حذف شود، قیمت در داخل افزایش می یابد که در داخل تولید وجود...

اقتصاد و دامداریصنعت شیلات کشور ظرفیت افزایش ۳۰ درصد تولید را دارد

رئیس سازمان شیلات گفت: ۱۸۴ پروژه در حوزه شیلات وجود دارد که با اولویت‌بندی آنها امکان افزایش بیش از ۳۰ درصدی تولید در بخش ماهیان سردابی و گرمابی کشور وجود دارد.

اقتصاد و دامداریحذف ارز ترجیحی گوشت قرمز امروز در ستاد تنظیم بازار تعیین‌تکلیف می‌شود

امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ جلسه ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و درباره حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز تصمیم‌گیری می‌شود.