یک فعال بخش خصوصی گفت: محدودیتهای ارزی کشور باعث شده دولت توزیع دلار ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی را در سال ۹۹ نصف و حداکثر به ۸ میلیارد دلار محدود کند.
به گزارش اکودام مجید موافق قدیری، رئیس انجمن صنایع خوراک دام، با بیان اینکه محدودیتهای ارزی کشور باعث شده که دولت توزیع دلار ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی را در سال ۹۹ نصف و حداکثر به ۸ میلیارد دلار محدود کند، گفت: آمار سه ماهه بانک مرکزی نشان میدهد که دولت برای تأمین همین میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی هم مشکلات جدی دارد و برای همین است که هفتهای یک کالا را از لیست ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج میکند.
وی تصریح کرد: بنابراین معادله پیچیدهای نیست که بگوییم دولت حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان یارانه نهادههای دامی را به واردکننده میدهد و واردکننده بخشی از یارانه را نگه میدارد و بقیه آن را منتقل میکند به دلال. دلال نیز بخشی از یارانه را نگه میدارد و بقیه آن را میدهد به عمدهفروش. عمدهفروش بخشی از یارانه را نگه میدارد و مابقی را به خرده فروش میدهد و تا کالای مورد نظر بدست مصرفکننده برسد، چیزی از ۶۰ هزار میلیارد تومان نمانده است.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: برای یارانه ای که دولت بر روی ارز ۴۲۰۰ تومانی میدهد، به افزایش رفاه عموم مردم منجر نشده است و اگر دولت ۶۰ هزار میلیارد تومان را مستقیماً به کارت مردم واریز کند، این یارانه به جای اینکه نصیب دلال رانتی شود، به همه مردم میرسد و به بهبود رفاه کمک میکند؛ ضمن اینکه از التهاب بازار ارز می کاهد؛ البته رفاه دلال نیز کمتر میشود.
به گفته وی در ۲ ماهه امسال ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار و ۷۰۰ تن جو، کنجاله و ذرت به ارزش ۶۵۳ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار وارد کشور شده که از نظر وزنی واردات ذرت ۱۸ درصد افزایش، جو ۱۸ درصد کاهش و کنجاله سویا ۳۷ درصد کاهش داشته است. همچنین از نظر ارزشی به ترتیب ۱۴ درصد افزایش، ۲۵ درصد کاهش و ۴۴ درصد کاهش ثبت شده است ضمن اینکه مجموع واردات این نهادهها از نظر وزنی ۱ درصد کاهش و از نظر ارزشی نیز ۱۲ درصد کاهش داشته است.