قم - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ارتقا بهرهوری و استفاده صحیح از نهادهها، هدف اصلی جهاد کشاورزی قم برای تحقق راهبرد جهش تولید در این بخش است.
عباس پورمیدانی روز یکشنبه بیان کرد: دربخش کشاورزی قم ظرفیت مناسب برای توسعه کمی مزارع و باغات وجود ندارد چراکه نهادههای پایه در این بخش همچون آب و زمین با محدودیت مواجه است، به همین دلیل سیاست ما برای تحقق راهبرد جهش تولید، افزایش کمی زمینهای کشاورزی نیست، بلکه به دنبال افزایش بهرهوری نهادهها برای ارتقا سطح تولید محصولات و تحقق شعار سال با استفاده از این روش هستیم.
وی با اشاره به اینکه تصمیمهای لازم برای اجرای برنامههای متنوع و موردنیاز جهش تولید در بخش کشاورزی قم گرفتهشده است، افزود: بهکارگیری روشهای نوین علمی و اقتصادی کردن روشهای تولید محصولات ازجمله مهمترین طرحهای سازمان جهاد کشاورزی قم برای تحقق راهبرد جهش تولید است.
وی ادامه داد: دراین راستا برنامههای اجرایی گستردهای موردتوجه قرار گرفتهاست که ازجمله آن میتوان به توسعه سیستمهای آبیاری تحتفشار در سطح مزارع و باغات قم اشاره کرد؛ سال گذشته چهارهزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان به این سیستمها مجهز شد و در سالجاری نیز این برنامه برای چهار هزار هکتار دیگر عملیاتی میشود که تاثیر بسیار قابلتوجهی در افزایش بهرهوری و جهش تولید دربخش کشاورزی خواهد داشت.
پورمیدانی گفت: برنامه دیگر سازمان جهاد کشاورزی قم برای تحقق جهش تولید، توسعه گلخانههاست، گلخانه سیستم بستهای است که امکان تولید انبوه محصولات را در تمام طول سال دارد و این روش کشت میتواند بستر مهمی برای افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی استان باشد.
وی بیان کرد: سال گذشته ۱۲ هکتار گلخانه درسطح قم ایجاد شد که تلاش داریم این میزان در سالجاری به بیش از ۱۸ هکتار برسد و سطح تولید محصولات گلخانهای استان افزایش قابلتوجهی پیدا کند.
وی ادامه داد: برنامه مهم دیگری که سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای جهش تولید دنبال میکند، اصلاح نژاد دامهای پرورشی استان و مدیریت بهتر میزان مصرف نهادهها در دامداری و مرغداریهای قم به منظور افزایش سطح تولید محصولات دامی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: همچنین یک برنامه توسعهای برای پرورش ماهی تیلاپیا در بخش تکثیر و فرآوری را به میزان هزار تن دنبال خواهیم که علاوه بر جهش تولید در حوزه شیلات، موجب ارتقا افزایش مصرف محصولات دریایی در قم و سلامت شهروندان نیز خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین برنامه گسترده را در موضوع تکمیل زنجیره تولید حوزه مرغ و تخممرغ استان دنبال خواهیم کرد که نقش موثری در ارتقا بهرهوری و افزایش سطح تولید این محصولات خواهد داشت.
وی ادامه داد: در راستای تحقق مطلوب راهبرد جهش تولید، برنامه تغییر الگوی کشت را نیز بهمنظور بالا بردن سطح کیفی محصولات کشاورزی و ارتقا بهرهوری از نهادهها در سطح دو دشت بزرگ قم دنبال میکنیم که این طرح دارای دستاوردهای ملی و منطقهای قابل توجه برای کشاورزی استان است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.