یزد – مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه گفت: به دلیل کاهش دمای هوا در اوایل فروردین ماه جاری و وزش توفان در هفته گذشته ،۴۰۰ میلیارد تومان به محصول باغهای زردآلو ، گوجه سبز و پسته دهستان فراغه . تیرجرد بخش مرکزی و بخش بهمن خسارت وارد شد.
مهدی غیب الهی روز چهارشنبه افزود: بر اساس برآوردهای اولیه از این مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به سرمازدگی و بقیه زیان ناشی از توفان است.
وی با بیان اینکه به ۵۰ تا ۸۰ درصد محصول باغ های منطقه خسارت وارد شد، اظهارکرد: حدود هزار و ۲۰۰ هکتار از سطح زیرکشت باغ های زردآلو و گوجه سبز دهستان فراغه و هزار و ۳۰۰ هکتار هم در بخش بهمن زیان دید.
به گفته وی بیشترین میزان تولید محصول زرد آلوی استان یزد در فراغه برداشت می شود، خاطرنشان کرد: توفان بیشترین زیان را به این منطقه وارد کرد .
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به اینکه هفت هزار هکتار سطح زیرکشت محصول پسته که بیشتر در بخش بهمن قرار دارد ، خاطرنشان کرد : به نیمی از این محصول به دلیل سرمازدگی خسارت وارد شد .
غیب الهی با بیان اینکه نیمی از محصول زردآلو و گوجه سبز ابرکوه در برابر حوادث طبیعی بیمه است ، تاکیدکرد: به کشاورزان توصیه می شود در فرصت مناسب نسبت به بیمه محصولات خود در برابر حوادث طبیعی اقدام کنند تا در سال زراعی آینده با چنین مشکلاتی مواجه نشوند .
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار ، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می کنند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد ۲۶ فروردین ماه جاری گفت: بر اثر حوادث طبیعی یک هفته اخیر به دلیل جاری شدن سیل ، وقوع توفان ، بارش تگرگ و سرمازدگی در مجموع هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان به استان خسارت وارد شد.
محمود شاکری شمسی در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس برآوردهای اولیه از این میزان خسارت، ۹۷۰ میلیارد تومان مربوط به بخش کشاورزی است، ۱۸۰ میلیارد تومان خسارت سیل، و بقیه هم مربوط به توفان، سرمازدگی و بارش تگرگ است .
وی ادامه داد: بیشترین خسارت مربوط به خطوط برق رسانی، زمینهای باغی، زراعی و سردرختیها، قنات، راههای ارتباطی ، مکانهای مسکونی، مراتع ، دام و طیور، آبزیان ، گلخانهها و سازههای کشاورزی است و کار بررسی و ارزیابی مجموع خسارتها در تمام مناطق استان توسط کارشناسان در حال بررسی است که در مرحله بعدی اطلاع رسانی میشود.