تولید تخم‌مرغ قم به ۸۳ هزار تن نزدیک شد/ تامین ۸ درصد نیاز کشور - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
معاون جهاد کشاورزی قم:

تولید تخم‌مرغ قم به ۸۳ هزار تن نزدیک شد/ تامین ۸ درصد نیاز کشور

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:‌ تخم‌مرغ یکی از مهم‌ترین تولیدات دامی این استان است که حجم تولید آن در سال گذشته به ۸۲ هزار و ۸۰۰ تن افزایش یافت.

علی‌اصغر همت روز پنجشنبه بیان کرد: این میزان در سال ۹۷، ۳۲ هزار و ۵۸۰ تن بود که با اقدامات صورت گرفته برای افزایش تولید در سال ۹۸ به رقم ۸۲هزار و ۸۰۰ تن رسید.

وی افزود: در سال‌های ۹۴ تا ۹۶، واحدهای طیور استان مبتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شده و میلیون‌ها قطعه مرغ معدوم و خسارت مالی سنگینی به مرغداران استان وارد شد.

وی ادامه داد: در همین راستا ازآنجاکه با توجه به ماهیت این بیماری هیچ خط پایانی برای همه‌گیری مجدد آن حداقل طی چند سال آینده متصور نیست،‌ اقدامات گسترده‌ای از سوی معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی قم برای پیشگیری از این بیماری در مرغداری‌های استان صورت گرفت.

همت گفت: تشکیل کمیته‌های ساماندهی کود،‌ ساماندهی خوراک دام، آموزش، اصلاح ساختار و آمایش مرغداری‌ها و کمیته پایش و گزارش‌گیری ازجمله اقداماتی بود که برای اصلاح ساختار فنی و بهداشتی مرغداری‌های استان انجام شد.

وی بیان کرد:‌ همچنین با تشکیل گروه‌های ممیزی از تمامی واحدهای پرورش پولت و مرغ تخم‌گذار که متقاضی فعالیت بودند بازدید کارشناسی صورت پذیرفت.

وی ادامه داد: در همین رابطه پس از ارائه مشاوره‌های فنی و ارزیابی واحد طبق استانداردهای تعیین‌شده و رفع نواقص توسط مرغدار، در جلسات کمیته فنی مجوز فعالیت برای واحدهای دارای شرایط صادر شد و از فعالیت واحدهایی که استانداردهای لازم را نداشتند، جلوگیری به عمل آمد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در جریان این اقدامات در سال ۹۷ و ۹۸ تعداد ۲۱۰ واحد پرورش پولت و تخم‌گذار طبق شرایط اعلامی با هزینه‌ای در حدود ۵۲۰ میلیارد ریال مجوز فعالیت گرفتند.

وی ادامه داد: درنتیجه این اقدامات طی دو سال یادشده تعداد واحدهای مبتلابه آنفلوانزا و تعداد مرغ معدومی به‌این‌علت در استان قم صفر بود که دستاورد بزرگی به شمار می‌آید.

قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداری‌های فعال است؛ این استان رشد قابل‌توجهی در صنعت طیور دارد و به‌طور میانگین هشت درصد نیاز تخم‌مرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین می‌کند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال بیش از ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانگوشت گوسفندی و گوساله گرم و تنظیم بازاری تامین است

به نقل از ایرنا، منصور پوریان درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز، افزود: گوشت گرم و منجمد تنظیم بازاری از دو مسیر ز...

دام، طیور و آبزیانانجمن صنفی گوشت برای تأمین نیاز بازار تعهد داد

انجمن صنفی کارفرمایی توزیع‌کنندگان فرآورده‌های گوشتی خام سفید و قرمز استان تهران، با صدور اطلاعیه‌ای از اعلام آمادگی کام...

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...