بجنورد - مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: صبوری و شکیبایی خانوارهای عشایری این خطه و ماندگاری آنها در مناطق قشلاقی واقع در استان گلستان موجب شده تا ویروس کرونا نتواند به چادرهای این قشر راه پیدا کند.
به گزارش اکودام، محمدرضا قلیپور روز سه شنبه اظهار داشت: هر ساله خانوارهای عشایری خراسان شمالی در ابتدای فصل بهار مناطق قشلاقی استان گلستان را به سمت مناطق خوش آب و هوای ییلاقی ترک می کردند اما امسال آنها با ماندگاری خود در این مناطق با وجود سرسبزیچراگاهها و آب و هوای بهتر سامانه های ییلاقی با کووید -۱۹مبارزه میکنند.
وی با بیان اینکه خانوارهای عشایری کوچ دیرهنگام اجباری را برای حفظ سلامتی خود و خانواده پذیرفته اند اظهار داشت: با وجود اینکه چرخه اقتصاد خانوارهای عشایری تنها متکی به دام است و تعلیف دام نیز نیاز به مراتع سرسبز دارد اما این قشر با هدف دور ماندن از این بیماری مناطق قشلاقی را ترک نکردند.
قلی پور گفت: حتی از ورود میهمانان، گردشگران و کوهنوردان نیز به مناطق قشلاقی عشایر خراسان شمالی در استان گلستان جلوگیری می شود.
وی افزود: پاک بودن مناطق عشایری خراسان شمالی در حالی است که استان گلستان به عنوان یکی از کانون های شیوع ویروس کرونا در کشور شناخته شده است.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا باعث شده تا کوچ عشایر خراسان شمالی ۱.۵ تا ۲ ماه به تاخیر بیفتد که این موضوع با تمامی دستگاه های مسوول ۲ استان هماهنگ شده است.
افزایش مصرف آب خانوارهای عشایری
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا روزانه به مناطق عشایری این استان ۶۰ هزار لیتر آب با ۱۳ دستگاه تانکر به سامانه های عرفی حمل می شد که هم اکنون به ۷۰ هزار لیتر با ۱۴ دستگاه تانکر رسیده است.
قلی پور افزود: خانوارهای عشایری این استان برای مبارزه با ویروس کرونا مسایل بهداشتی را بیشتر رعایت می کنند که این موضوع باعث افزایش مصرف آب نیز شده است.
عشایر کوچرو خراسان شمالی، زمستان را در مناطق گرمسیری مراوه تپه استان گلستان و مناطقی از جاجرم، راز و جرگلان و بجنورد به سر می برند و فصل ییلاق را در دامنه کوه های شاه جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ اسفراین و بجنورد می گذرانند.
پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید میکنند.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوههای سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی میکنند.