رییس منابع طبیعی و آبخیرداری بانه گفت: ۱۲۳ فقره پرونده تخلف در زمینه تخریب و تخلف اراضی ملی و منابع طبیعی در مراجع قضایی ذیصلاح این شهرستان برای متصرفان و متخلفان تشکیل شده است.
عثمان صالحزاده روز جمعه اظهار داشت: تخلف منابع طبیعی در شهرستان شامل تخریب اراضی ملی، قطع و ریشه کنی درختان جنگلی، ریشه کنی بوته های گون است که پرونده های تشکیل شده از سوی مراجع قضایی در حال رسیدگی است.
وی اضافه کرد: ۹۰ فقره پرونده مرتبط با رفع تصرف اراضی ملی به مساحت ۵۵ هکتار سال گذشته با احکام قضایی دادگستری شهرستان از افراد متخلف باز پس گرفته شد.
صالحزاده افزود: اجرای عملیات توسعه جنگل برای غنی سازی جنگل با نهال و بذر با گونه های چند منظوره بادام، گلابی وحشی، بنه، سماق در سطح ۲۵۳ هکتار اجرا شد که ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای این کار هزینه شده است.
وی یادآور شد: در بخش مرتعداری اجرای عملیات بیولوژیک شامل پروژه های کوپه کاری، بذر پاشی، بذرکاری و قرق مراتع در روستاهای نجنه علیا و شهینان در حوزه آبخیز بخش نمشیر به مساحت ۷۱۲ هکتار با اعتبار ۱۹۰ میلیون ریال اجرا شد.
صالحزاده یکی دیگر از برنامه های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری را نصب آبشخورهای فلزی دام در چشمههای طبیعی روستاها اعلام کرد و گفت: ۱۱ دستگاه آبشخور فلزی دام چشمه های طبیعی در روستاهای نجنه و منیجلان با اعتبار ۶۰ میلیون ریال نصب شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه با اشاره آتش سوزی جنگل ها و مراتع شهرستان تاکید کرد: سال گذشته ۷۶ فقره آتش سوزی جنگل ها و مراتع در ۱۷۰ هتکار از اراضی شهرستان اتفاق افتاد که بیشترین تعداد آتش سوزیهای استان کردستان بود اما به لحاظ مساحت کمترین میزان را در استان داشتیم.
وی ادامه داد: برای کاهش آتش سوزیهای در کانون های اطفای حریق با همکاری بخشداریها، حوزه بحران فرمانداری، دهیاران و شوراهای روستاها تشکیل شد و فرهنگ سازی در زمینه اهمیت حفظ منابع طبیعی و جنگل نیز با همکاری انجمنهای مردم نهاد شهرستان انجام گرفته است.
صالحزاده با اشاره به اجرای طرح تنفس جنگل های شمال در برنامه پنج ساله توسعه ششم و نقش آن در تهدید جنگلهای منطقه افزود: با اجرای این طرح قاچاق چوب در جنگلهای زاگرس افزایش یافت که برای جلوگیری از این اتفاق با همکاری ارگانهای ذیربط برای ۸۳ کامیون که چوب درختان باغی را حمل میکنند، مجوز صادر شد.
وی یادآور شد: در راستای جلوگیری از قطع درختان جنگلی پروژه تغییر مصرف الگوی سوخت اجرا شد و ۲۲ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و ۶۰ دستگاه تنور گازی در میان اهالی روستاهای کوله بوز، دول ارزن، برویشکانی، رشکی، سوتو و میریوسف توزیع شد.
شهرستان بانه ۸۴ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که بیش از ۵۰ هزار هکتار از منابع طبیعی راجنگل بویژه جنگل های بلوط تشکیل می دهند.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.