بصیری، مدیرکل دفتر توسعه بازار و زنجیرههای وزارت جهاد کشاورزی از اجرایی شدن ویرایش جدید سامانه بازارگاه در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، مسعود بصیری در حاشیه نشست ستاد تنظیم بازار گفت: سامانه بازارگاه بستری است که در آن هم جریان کالایی و هم جریان مالی صورت میگیرد؛ اگرچه این سامانه از شهریور ۹۸ آغاز به کار کرد، اما آقای خاوازی در بدو ورود به وزارت خانه دستور داد که همه فعل و انفعالات در سامانه بازارگاه باید سیستمی باشد و اثرات امضاهای طلایی و اقداماتی از این دست باید حذف شود. وی افزود: براین اساس نسخه جدید سامانه بازارگاه به زودی عملیاتی میشود که در آن فرآیندهای مورد نیاز تعریف و برنامه ریزیهای لازم انجام شده است.
بصیری با بیان این که مشکلات به وجود آمده در بازار نهادهها از سامانه بازارگاه نیست و در نتیجه کمبود کالا اتفاق افتاده است گفت: در زمستان ۹۸ کنجاله سویا در سامانه بازارگاه زیرقیمت مصوب داد و ستد میشد و مشکلی هم وجود نداشت، زیرا کالا به اندازه کافی وجود داشت، اما امروز مانند مشکلاتی مانند مشکلات ارزی که موجب شد عرضه به اندازه کافی نباشد بازار سیاهی شکل گرفت.
وی افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده، بانک مرکزی ارز مورد نیاز را تامین کرده و این موجب میشود که میزان کالا در سامانه بازارگاه بیشتر شود ضمن این که هم اکنون به اندازه کافی کالا به بندر آمده که به زودی ترخیص میشود در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار هم برای تامین ارز این کالاها و ترخیص آنها تصمیمات خوبی اتخاذ شده از این رو تا به زودی جریان کالایی در سامانه بازارگاه به نحو مطلوب خواهد بود. بصیری گفت: همچنین برنامه ریزی کردیم تا در همین شرایط هم عرضه کالا در سامانه بازارگاه انسجام یابد و مرغداران و دامداران بتوانند از نهادهها برای روند تولید خود استفاده کنند و منتفع شوند.
وی با بیان این که تاکنون چیزی درباره وجود امضاهای طلایی در سامانه بازارگاه به ما گزارش نشده گفت: تا پیش از این، چون عرضه و تولید نهادهها کم بود مجبور شدیم مدیریت شده عمل کنیم به این صورت که کالا در اختیار معاونت تخصصی مربوط قرار میگیرد و آنها کالا را به تناسب در اختیار مرغداران و دامدارانی که فعال بودند قرار میدادند در این فرآیند افراد مختلفی دخالت داشتند که به دستور وزیر قرار شد حتی یک گرم نهاده نیز که وارد بازارگاه میشود به صورت سیستمی توزیع شود.
بصیری افزود: کنجاله سویا، جو و ذرت که هر سه با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میشود در سامانه بازارگاه مبادله میشود.