توسعه مکانیزه کشاورزی از ظرفیت‌های افزایش تولید در کهگیلویه و بویراحمد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

توسعه مکانیزه کشاورزی از ظرفیت‌های افزایش تولید در کهگیلویه و بویراحمد

گچساران - توسعه و بهره گیری از تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی ظرفیت مهمی برای تحقق شعار امسال «جهش تولید» و راهکاری برای گذر از کشاورزی و تولید سنتی و نیل به کشاورزی مدرن با ارزش افزوده بیشتر در کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

به گزارش اکودام، کارشناسان حوزه کشاورزی معتقدند که استفاده از تجهیزات مکانیزه باعث افزایش ۳۵ درصدی تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح می شود و به همین دلیل توسعه ضریب مکانیزاسیون کشاورزی برای افزایش تولید در این استان ضروری است.

هم اکنون ضریب بهره وری از تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد ۱.۴ اسب بخار در هر هکتار است.

براساس آمار رسمی هم اکنون ۵۰ هزار خانوار و بهره بردار این استان در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغولند که حاصل دسترنج این بهره برداران سالیانه ۹۱۰ هزار تن محصول است.

سالیانه ۴۵۰ هزار تن محصولات زراعی، ۱۸ هزار تن ماهیان سردآبی،۲۰ میلیون گل رز شاخه بریده و ۲۸۰ هزار تن محصول باغی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود که افزایش تولید ضمن تحقق اقتصاد مقاومتی می تواند به بهبود درآمد و معیشت کشاورزان منجر شود.

در دولت یازدهم ردیف اعتباری مستقلی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی اختصاص یافت که برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محور اقتصاد مقاومتی از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ تاکنون به تدریج  هفت خط اعتباری به این بخش اختصاص یافته است.

آمارها نشان می دهد سالیانه ۲۵ هزار میلیارد ریال تقاضای تسهیلات برای توسعه و نوسازی ماشین آلات کشاورزی در کشور وجود دارد.

ضریب بهره وری از مکانیزاسیون کشاورزی در ایران به ۱.۶۵ اسب بخار در هکتار رسیده و قرار است این رقم به ۲.۱ اسب بخار افزایش یابد.

برخی از مسئولان این حوزه نیز بر کاهش نرخ سود تسهیلات ماشین آلات در بخش کشاورزی تاکید دارند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ،توسعه زیرساخت های مکانیزاسیون کشاورزی را از راهکارها و سیاست های مهم توسعه بخش کشاورزی  استان دانست که باعث افزایش تولید محصول می شود.

شهرام عسکری افزود: دولت سالانه اعتبارات ویژه ای برای تامین ادوات کشاورزی مورد نیاز کشاورزان اختصاص می دهد و در صورت استقبال کشاورزان امکان تخصیص بودجه بیشتری هم وجود دارد.

ضریب بهره وری از تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی

رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:ضریب بهره وری از تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در این استان ۱.۴ اسب بخار در هر هکتاراست.

صیدال اسدی افزود: ضریب بهره وری تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی در پایان سال ۱۳۹۶ در کهگیلویه و بویراحمد ۱.۳۲ اسب بخار در هر هکتار بود.

اسدی عنوان کرد: هم اکنون بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۴ دستگاه تراکتور، کمباین، انواع ادوات دنباله بند و ادوات زراعی، دام، طیور و شیلات در کهگیلویه و بویراحمد در مراحل مختلف تولید و برداشت محصولات کشاورزی استان بکار گرفته می شود.

رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود:۲ هزار و ۸۱۰ دستگاه تراکتور،سه هزار و ۳۴۲ ادوات خاکریزی،۲هزار و ۶۰۵ عدد ادوات داشت،یکهزار و ۹۵۴ ادوات باغداری،۸۴ دستگاه کمباین و ۲۷۹ انواع ادوات دروگری به کشاورزان استان واگذار شده است.

پیش بینی تسهیلات بانکی برای تحقق توسعه تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزی

وی تاکید کرد:۵۰۰میلیارد ریال تسهیلات خرید ماشین‌های کشاورزی برای پرداخت به بهره برداران استان در سال جاری اختصاص یافته است.

وی بیان کرد: هر یک از کشاورزان با تامین ۲۰درصد از هزینه خرید تجهیزات درخواستی می توانند ۸۰درصد باقی مانده را تسهیلات بانکی دریافت کنند.

اسدی ابراز داشت: این تسهیلات با سود ۱۵درصد و دوره بازپرداخت پنج تا هفت ساله پیش بینی شده است.

وی ابراز داشت: افزایش سرعت و دقت در کار،پایین آمدن نیاز به کار و زحمت کشاورز و کاهش هزینه از مزایای این تجهیزات است.

راهکارهای تحقق جهش تولید در حوزه کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد

وی با تاکید بر اینکه توسعه کشت های گلخانه های باعث بهره وری بیشتر در مصرف آب و افزایش عملکرد در واحد سطح می شود افزود:آماده پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد کشت های گلخانه ای در استان هستیم.

عسکری ابراز داشت:زیرساخت هایی خوبی در شهرک های گلخانه ای کهگیلویه و بویراحمد برای متقاضیان تولید در این بخش ایجاد شده است که در صورت استقبال کشاورزان افزایش درآمد آنان را به دنبال دارد.

وی بیان کرد: مبارزه با آفت ها و حفظ گیاهان و داشته های موجود از دیگر راهبردهای در حال اجراست که امسال تاکنون مبارزه علیه بیماری های مختلف در چهار هزار هکتار مزرعه گندم  کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد احیای باغستان های قدیمی با انجام عملیات پیوند با ارقام جدید از دیگر برنامه های پیش بینی شده است که دولت با تامین نهال رایگان از بهره برداران متقاضی حمایت می کند.

وی افزود:باغستان های قدیمی عملکرد کمی دارند و انجام پیوند زمینه جهش تولید به ویژه در محصولاتی مانند گردو  را فراهم می کند.

عسکری تاکید کرد:کشت محصولاتی با بازده اقتصادی بیشتر مانند چغندرقند و کلزا از راهکارهایی بهره وری حداکثری از ظرفیت های کشاورزی برای افزایش درآمد کشاوزان ضمن غنی سازی خاک است که نیازمند مشارکت بهره برداران است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: صنعت شیلات در این استان نیازمند ایجاد زیرساخت هایی مانند کارخانه های تولید بچه ماهی و سردخانه ذخیره محصولات تولیدی برای تحقق جهش تولید است.

حمزه جانبازی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد ماهی تولیدی مزارع کهگیلویه و بویراحمد در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ به دلیل انتشار ویروس  کرونا روی دست تولید کنندگان باقی مانده است اظهار داشت: در صورت وجود زیرساخت هایی مانند سردخانه این محصولات در زمان کسادی بازار ذخیره و از فاسد شدن آنان جلوگیری می شود.

وی تصریح کرد:اتحادیه ماهیان سردآبی کهگیلویه و بویراحمد تشکیل شده است اما نیازمند حمایت مالی دولت است تا بتواند اقداماتی مانند بازاریابی و حمل را انجام دهد.

جانبازی تصریح کرد: سالیانه ۱۸هزار تن ماهی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.

جانبازی گفت:۲۵۱ مزرعه پرورش ماهی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطب‌های تولید ماهی قزل آلا در کشور است به‌طوری که حدود ۱.۶ درصد تولید ماهیان سردآبی جهان و ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را تأمین می‌کند.

این استان با دارا بودن حدود ۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب، ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را در خود جای داده است.

استان ۷۲۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.

سرخط اخبار اخبار استانها
سید ابراهیم رئیسی

اخبار استانهااراده ملت ایران بر دشمنان فائق آمده است/ بیکاری در خوزستان حل شود

سید ابراهیم رئیسی عصر امروز جمعه در مراسم افتتاح پروژه زمزم ۳ در شرکت فولاد خوزستان و سایر پروژه‌های صنعتی استان خوز...

سید ابراهیم رئیسی

اخبار استانهابزرگترین کارخانه آهن اسفنجی کشور در اهواز افتتاح شد

این طرح به عنوان بزرگترین مگا مدول آهن اسفنجی ایران با هدف تکمیل زنجیره تولید و تأمین کمبود آهن اسفنجی مورد نیاز کشو...

سید ابراهیم رئیسی

اخبار استانهادیدار رییس‌جمهور با نمایندگان کارگران هفت تپه

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز جمعه برای افتتاح طرح مهم پاک چوب با بالگرد عازم شوش بود در مسیر حرکت بالگرد و ...

اخبار استانهابازدید وزیر جهاد کشاورزی از مزارع دزفول

پیش از ظهر جمعه محمدعلی نیکبخت در ادامه سفر خود به استان خوزستان از مزارع کشت ذرت دانه‌ای، چغندر قند پاییزه، گندم و کل...