مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به تغییر شیوه کشت درختان پرآبخواه به کم آب گفت: امسال چهار هزار هکتار به سطح زیرکشت گیاهان کم آبخواه در استان افزوده شد و مجموع سطح زیرکشت به ۸۳ هزار هکتار رسید.
به گزارش اکودام اکبر شیخ علیشاهی روز یکشنبه با اشاره به اینکه افزون بر ۹۰ درصد باغ های استان به روش نوین آبیاری کشت می شود ، تاکید کرد: به ترتیب تولید پسته ، انار، زرد آلو ، بادام ، زیتون ، گردو ، سیب ، هلو ، سبزی، صیفی، گل و گیاهان دارویی و زینتی از مهمترین تولیدات باغی استان است .
وی اضافه کرد: در سال زراعی جاری از این میزان سطح زیرکشت، و در مجموع تولید محصولات گلخانه ای و باغی استان در ۱۰ شهرستان به ۷۸۶ هزار تن رسید که این عدد نسبت به سال گذشته در محصولات مختلف ۲۰ تا ۵۰ رشد برخوردار است.
حدود ۷۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان یزد فعالیت دارد.
وی اضافه کرد: با اجرای طرح توسعه مزارع زعفران ، باغ های پسته و نیز کشت گیاهان گلخانه ای در مناطق مختلف استان همچون ابرکوه ، خاتم و بهاباد و شهر یزد با روش نوین و علمی آبیاری، امکان توسعه فعالیا کشاورزی در این مناطق وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه امسال شاخص ترین محصول کم آبخواه با ارزش افزوده بالا شامل پسته ، زعفران و تولیدات گلخانه ای است ، یادآور شد: از ۷۳۴ هکتار کشت زعفران ۲.۵ تن محصول خشک ، همچنین از ۵۱ هزار هکتار باغ های پسته ۵۵ هزار تن محصول خشک و از هزار و ۸۴۳ هکتار سطح زیرکشت گلخانه های استان هم ۵۳۳ هزارتن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شد.
شیخ علیشاهی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای توسعه کشت محصول کم آبخواه ، ۳۶۵ مورد پرونده تقاضای تسهیلات ساخت گلخانه در سطح ۲۱۰ هکتار با اعتباری افزون بر۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به بانک های عامل استان معرفی شد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ، تاکید کرد: در صورت پرداخت این مبلغ ، علاوه بر افزایش تولید زمینه اشتغال ۸۱۸ نفر فراهم می شود.
وی یادآور شد : ۲۲ درصد خیار سبز گلخانههای کشور در یزد تولید می شود و امسال ۳۷۳ هزار تن محصول به روسیه و کشورهای آسیای میانه و حوزه خلیج فارس صادر شده است.
وی بابیان اینکه یزد از لحاظ تولید محصول گلخانهای مقام دوم کشور را داراست، تصریح کرد: تاکنون در این بخش زمینه اشتغال ۱۶ هزار نفر فراهم شد.
این کارشناس ارشد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد یادآور شد : امسال از ۱۹۵ هکتار طرح توسعه کشت گلخانه ای در استان تاکنون ۱۳۰ هکتار آن تحقق یافت و مابقی در دست اجراست .
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ، یکی از طرح های بهره وری آب را طرح تولید کشت نشایی ذکر کرد که هم اکنون با اجرای این طرح میزان تولید به یکصد میلیون بوته نشا رسید و یزد یکی از تامین کنندگان گیاهان نشایی ایران است .
از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت استان یزد ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زارعی و ۸۳ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱درصد) به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.
مجموع اراضی قابل کشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۴ هزار هکتار آن زیرکشت قرار دارد.