معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای اجرایی سازی اولویتهای حوزه سلامت در حوزه خوراک و نوشیدنی؛ اقدام به برگزاری "سومین رویداد ملی ایدهبازار خوراک و نوشیدنی" با شعار "فناوری سلامت، اقتصاد دانشبیان و توسعه سلامت ملی" در بهمن ماه سال جاری نموده است. این رویداد با سازمان غذا و دارو، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و بخش خصوصی در محل دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار خواهد شد.
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای اجرایی سازی اولویتهای حوزه سلامت در حوزه خوراک و نوشیدنی؛ اقدام به برگزاری “سومین رویداد ملی ایدهبازار خوراک و نوشیدنی“ با شعار “فناوری سلامت، اقتصاد دانشبیان و توسعه سلامت ملی” در بهمن ماه سال جارینموده است. این رویداد با سازمان غذا و دارو، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و بخش خصوصی در محل دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار خواهد شد.
هدف از برگزاری این رویداد، شناسایی و همسو نمودن ظرفیتهای ناشناخته، در جهت حل مسائل موجود در حوزه سلامت و اقتصاد کشور است.
ایدهبازار خوراک و نوشیدنی در تلاش است با شناسایی ایدهها و طرحهای برتر این حوزه و هدایت آنها به سمت جامعه سرمایهگذار کشور، با حمایت مادی و معنوی طرحها و در راستای تجاریسازی آنها، گامی مؤثر در مسیر ارتقای سلامت و اقتصاد غذایی کشور بردارد.
ایدهپردازان و فناوران میتوانند با مراجعه به تارنمای رویداد به نشانی http://food.ideasbazaar.ir، حداکثر تا پایان آذرماه نسبت به ارسال طرحهای خود اقدام نمایند.
ایدهبازار امیرکبیر به عنوان کارگزار رسمی دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، مسئولیت شناسایی و راهنمایی طرحها به کمیته غذای این دفتر را برعهده دارد.
اولویت های حماتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه خوراک و نوشیدنی
- فناوری تولید مواد غذایی فراسودمند با استفاده از پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها و انجام کارآزمایی بالینی اثر بخش آن در مصرف کننده
- جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک و تجاری سازی استفاده از آنها در مواد غذایی صنعتی کشور
- فناوری تولید مواد غذایی غنی شده با عوامل ریزمغذی بر اساس نقشه کمبود ریز مغذی های کشور و انجام کار آزمایی بالینی اثربخش آن در مصرف کننده
- فناوری تولید مواد غذایی بانمک کاهش یافته با حفظ ویژگیهای حسی و بافتی محصول
- فناوری تولید مواد غذایی با شکر کاهش یافته و ویژگیهای و بافتی محصول
- فناوری کاهش اسیدهای چرب ترانس در مواد غذایی واحد ویژگیهای حسی و بافتی محصول تولیدی
- فناوری تولید رنگ ها و طعم دهنده ها و افزودنی های خوراکی طبیعی با استفاده از مواد اولیه بومی کشور با کاربری درموارد غذایی آشامیدنی صنعتی
- فناوری تولید بسته بندی های فعال و هوشمند برای بسته بندی مواد غذایی و آشامیدنی
- فناوری تولید مواد اولیه بر پایه بیوتکنولوژی با کاربرد در صنایع غذایی و آشامیدنی
- تولید کیتهای تعیین مقدار آلاینده های مواد غذایی بر اساس آزمون های تشخیص سریع مانند مایکوتوکسینها، فلزات سنگین، سموم دفع آفات نباتی
- تولید کیتهای شناسایی تقلبات مواد غذایی بر اساس آزمونهای تشخیص سریع مانند تعیین تقلبات عسل، آب میوهها، روغن ها و فرآورده های گوشتی
- فناوری تولید نرم افزارهای کنترل فرآیند و کنترل کیفیت و شناسایی تقلبات مواد غذایی و آشامیدنی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، انجمن صنایع غذایی، ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی، اتاق تعاون ایران و بخش خصوصی کشور، حامیان این رویداد هستند.