میزان قند در نوشابه های گازدار طی جلسات ستاد ملی در دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور نمایندگان صنعت نوشابه ۱۰درصد کاهش یافت.
با توجه به اینکه نان غذای اصلی مردم است و به طور متوسط مردم ۳۱۰ گرم در روز نان مصرف می کنند، مهمترین منبع دریافت نمک در برنامه غذایی روزانه به شمار می رود. از این رو، کاهش میران نمک در دستور کار قرار گرفت و در مرحله اول میزان نمک نان از ۳/۲ درصد به ۸/۱ درصد و در مرحله دوم از ۸/۱ درصد به ۶/۱ درصد کاهش یافت.
با توجه به سرانه مصرف نان و این مقدار نمک، مقدار نمک نان باید باز هم کاهش می یافت لذا در مرحله سوم با تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، میزان نمک در نان مصرفی مردم به یک درصد کاهش یافت و اجرای اجباری استاندارد نان توسط شورای عالی سلامت وامنیت غذایی تصویب شد.
اسید چرب ترانس یکی از فاکتورهای خطر مهم بیماری های قلبی عروقی است، کاهش میزان اسید چرب ترانس در روغن های خوراکی از برنامه های اصلی تغذیه در سند ملی به شمار می رود. در این راستا، بازنگری استاندارد اسید چرب ترانس از پنج درصد به کمتر از ۲ درصد انجام شد و در سند ملی، تولید روغن با اسید چرب ترانس صفر درصد در نظر گرفته شد.
همچنین به منظور کاهش دریافت اسید های چرب اشباع، واردات روغن پالم با تصویب شورای عالی سلامت وامنیت غذایی ۳۰ درصد کاهش یافت. کاهش میزان اسید چرب ترانس به کمتر از ۱۰درصد در مصارف قنادی از دیگر اقداماتی است که در زمینه کاهش دریافت اسید چرب ترانس انجام شده است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، بسیج ملی کاهش مصرف نمک را به مدت ۴۵ روز و بسیج ملی کاهش مصرف قند و نمک و چربی را به مدت یک ماه با همکاری واحد های ذیربط در معاونت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، آموزش و پرورش، صدا و سیما و شهرداری برگزار کرده است.
طی برگزاری بسیج های ملی و درقالب طرح تحول، کارشناسان تغذیه در مراکز سلامت جامعه با برگزاری کلاس های آموزشی، آموزش تغذیه در مدارس و مهد کودک ها، برگزاری جشنواره های غذای سالم به فرهنگسازی الگوی غذایی سالم با تاکید بر کاهش مصرف قند، نمک وچربی اقدام می کنند.