ارومیه- ایرنا- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: دلیل اصلی توسعه نیافتن واحدهای پرورش شترمرغ در استان، بیرغبتی مردم به استفاده از این نوع گوشت است که بهبود آن به فرهنگ سازی در جامعه نیاز دارد.
داود قربان نژاد روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ناآشنایی جامعه از خواص گوشت شترمرغ موجب شده که مردم نسبت به استفاده از گوشت گوسفند و گاو علاقه بیشتری از خود نشان دهند.
وی بیان کرد: ایجاد صنایع جنبی واحدهای پرورش شترمرغ در آذربایجانغربی میتواند در افزایش تقاضا برای ایجاد واحدهای پرورشی موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه صنعت پرسود پرورش شترمرغ در استان نیازمند حمایت نهادها و مردم است، گفت: سازمان با صدور مجوزهای لازم توسعه این صنعت را در دستور کار خود قرار داده و با توزیع نهاده و تخصیص اعتبار در قالب سرمایه در گردش سعی در حمایت از واحدهای فعال استان دارد.
وی با اشاره به تعداد واحدهای پرورش شترمرغ در استان اضافه کرد: ۲ مزرعه شترمرغ در شهرستان های خوی به ظرفیت اسمی ۲۵ قطعه مولد و شاهین دژ با ظرفیت یکهزار قطعه پرواری در آذربایجان غربی ووجود دارد که هم اکنون ۱۰۰شترمرغ مولد در این واحدها پرورش دادهمیشوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی، درباره اشتغال ایجاد شده در این قسمت اظهار کرد: با توجه به ظرفیت پایین نگهداری پرنده در واحدها، سه نفر در هر یک این واحدها مشغول به کار و فعالیت هستند.
وی ادامه داد: پرورش شتر مرغ مزیت های فراوانی نسبت به سایر حیوانات پرورشی دارد که از جمله آنها میتوان به مقاومت در برابر بیماری، راندمان بالای تولید و فرصت سرمایهگذاری پرسود اشاره کرد.
پرورش شترمرغ به دلیل رشد سریع و تولیدمثل بالا مقرون به صرفه است و بهرهمندی از گوشت قرمز کمچرب و کم کلسترول با طبیعتی گرم و دارای آهن، پوست نرم، لطیف و با مقاومت برای تولید چرم با کیفیت و روغن سرشار از امگا ۳، ۶ و ۹ تنها بخشی از مزایای پرورش این گونه از طیور است.
گوشت شترمرغ به دلیل استفاده نشدن آنتیبیوتیک و دارا بودن کمترین چربی و املاح بالا نسبت به سایر گوشتهای قرمز اهمیت خود را در حفظ سلامت جامعه نمایان میسازد.
بزرگترین واحد پرورش شتر مرغ ایران و خاورمیانه در شهرستان زرندیه استان مرکزی قرار دارد که ظرفیت پرورش ۲۹هزار قطعه از جوجه یک روزه تا پرورش شترمرغ در ۹۷ واحد تولیدی در این مجتمع وجود دارد.