افزایش سطح آلودگی سن گندم در شیروان - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵

افزایش سطح آلودگی سن گندم در شیروان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: افزایش سطح آلودگی گندمزارهای شیروان به سن، نیاز به مبارزه با این آفت گیاهی را در این شهرستان افزایش داده است.

محمد رضایی روز شنبه با اشاره به مشاهده سن مادری گندم از نخستین روزهای فروردین امسال، اظهار داشت: پارسال مبارزه با سن گندم در سطح سه هزار و ۴۴۰ هکتار از کشتزارهای شیروان صورت گرفت که پیش بینی می شود امسال این رقم افزایش یافته و با توجه به تعداد بوته های درگیر، سطح مبارزه با این آفت تا پنج هزار هکتار هم برسد.

وی زمان کنونی را برای مبارزه با این آفت و جلوگیری از گسترش سطح آن مناسب خواند و افزود: هر سن مادری به طور میانگین ۷۰ تخم تولید می کند و قبل از اینکه تخم هایش را روی بوته ها بگذارد باید با آن مبارزه کرد که اینک وقت آن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با مبارزه به موقع کمترین خسارت به گندم وارد می شود، حشرات مفید کمتر تلف می شوند و از سویی جمعیت کمتری از حشره به سن مادری می رسد.

به گفته رضایی تا پایان فروردین ماه، بهترین موعد برای مبارزه با آفت سن گندم است.

سن از برگ، جوانه، ساقه، سنبله و دانه های گندم و جو تغذیه کرده و به مزارع خسارت می زند و موجب افت شدید عملکرد محصول می شود.

امسال ۲۱ هزار و ۹۵۰ هکتار از کشتزارهای شهرستان شیروان زیر کشت گندم قرار گرفته و این شهرستان ۱۲.۷ درصد گندمزارهای آبی و ۱۵.۲ درصد گندمزارهای دیم خراسان شمالی را دارد.

شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.

سرخط اخبار اقتصاد و کشاورزی

اقتصاد و کشاورزیوزیر جهاد: مطالبات گندمکاران تسویه شد

وزیر جهاد کشاورزی از تسویه کامل مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: فرایند تسویه مطالبات گندمکاران با پیگیری‌های مستمر به پایان رسیده است.

اقتصاد و کشاورزیبحران نهاده‌های دامی و سکوت دولت در برابر انحصارگران

مدیرعامل اتحادیه دامداران هشدار داد: انحصار واردات نهاده‌های دامی چرخه تولید گوشت و مرغ را مختل کرده و امنیت غذایی کشور را به مخاطره انداخته است.

اقتصاد و کشاورزیکشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش همکاری در زمینه کشت فراسرزمینی ایران در اراضی مستعد قزاقستان، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی در بخش‌های مختلف کشاورزی میان دو کشور توسعه می‌یابد.

اقتصاد و کشاورزیتولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

یک مسئول صنفی گفت: تغییر قیمت سبوس از ۶ هزار تومان به ۹.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم هنوز ابلاغ نشده اما کارخانه‌های آردسازی مبادرت به‌فروش آن در بازار آزاد با نرخ جدید کرده‌اند.