مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: ذخیره سد زاینده رود در زمان حاضر حدود ۴۷۲ میلیون متر مکعب است که نسبت به میانگین بلند مدت ۵۰ درصد کمتر است.
منصور شیشه فروش روز پنجشنبه با اشاره به بارندگیهای اخیر افزود: مجموع بارشها در سرشاخه های زاینده رود و کوهرنگ از ابتدای سال زراعی جاری (مهر ۹۸) تا کنون یک هزار و ۲۳ میلیمتر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۱۵ درصد کاهش یافته است.
حجم سد زاینده رود در اواسط فروردین پارسال حدود ۳۵۰ میلیون و در اواسط اردیبهشت پارسال حدود ۶۵۰ میلیون متر مکعب بود و با توجه به بارش های بسیار خوب سال گذشته حجم آن در اواخر فصل بهار به حدود ۸۰۰ میلیون متر مکعب رسید. ظرفیت کامل این سد ۱.۴ میلیارد متر مکعب است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان همچنین با بیان اینکه خروجی سد زاینده رود از پانزدهم فروردین امسال برای ادامه کشت غلات کشاورزان اصفهان افزایش یافت، خاطرنشان کرد: این رهاسازی تا اواسط خرداد ادامه خواهد داشت.
وی همچنین میزان بارش استان در سال زراعی جاری تا کنون را ۱۱۳ میلی متر اعلام و اضافه کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۱۳ درصد کاهش دارد که بیشترین کاهشها مربوط به مناطق مرکزی و شرقی استان است.
شیشه فروش با اشاره به ورود سامانه جوی ناپایدار به استان اصفهان و بارشهایی که در مناطق مختلف وجود داشت، گفت: این بارشها در مناطق غربی روان آب ایجاد کرد اما منجر به سیل و خسارت نشد.
وی با بیان اینکه این جبهه هوای ناپایدار تا ظهر پنجشنبه در بیشتر مناطق فعال است و دما تا ۱۲ درجه سانتیگراد در شمال و غرب استان کاهش می یابد، افزود: تا فردا وزش باد و طوفان لحظهای، رگبار و تگرگ پیش بینی میشود.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: وزش بادهای مقطعی در روز چهارشنبه در شرق اصفهان خسارت جزیی به گلخانهها وارد کرد.
وی با اشاره به جان باختن چهار نفر در سال گذشته در استان اصفهان بر اثر صاعقه، تاکید کرد: لازم است کشاورزان و دامداران اصول ایمنی را هنگام رعد و برق رعایت کنند و در حاشیه رودخانههای فصلی تردد نداشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر آماده باش همه نیروهای امدادی و خدمات رسان از جمله ۴۱ راهدارخانه، ۴۲ پایگاه هلال احمر و ۲۰۰ پایگاه اورژانس، تصریح کرد: با توجه به تجربه ای که از سیلابهای فروردین پارسال به دست آمد امسال تدابیر لازم از سوی همه ارگانها در نظر گرفته شده است.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیط زیست،، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.