سیل گلستان به عشایر کوچرو خراسان شمالی آسیب نرساند - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

سیل گلستان به عشایر کوچرو خراسان شمالی آسیب نرساند

سیل هفته جاری در استان گلستان به عشایر کوچرو خراسان شمالی، مستقر در مراتع قشلاقی این استان خسارتی وارد نکرده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی روز پنجشنبه اظهار داشت: خانوارهای عشایری که در منطقه مراوه تپه استان گلستان استقرار دارند در جریان بارندگی و سیل ۱۲ فروردین هیچ خسارتی متحمل نشده و به دام آنها نیز آسیبی نرسیده است.

محمدرضا قلی پور افزود: شماری از خانوارهای عشایری شهرستان بجنورد در منطقه سیل گرفته گلستان اسکان دارند، اما خوشبختانه هیچ آسیبی از ناحیه این حادثه به آنان وارد نشده است.

بارندگی شدید و وقوع سیل در محل زندگی عشایر مستقر در مراوه‌تپه گلستان، علاوه بر قطع راه دسترسی چندین روستای این شهرستان و وارد آوردن خسارت به برخی خانه‌ها، موجب تلف شدن ۳۸۳ راس دام خانوارهای عشایری مراوه تپه شد.

به گزارش ایرنا، کانال های خبری در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی استان خراسان شمالی از دیشب با انتشار اخباری، تلف شدن ۳۸۳ راس دام مزبور را به عشایر کوچرو شیروان نسبت می دهند که برای زمستان گذرانی در مراتع مراوه تپه استان گلستان سکونت دارند و حال آنکه دام های تلف شده متعلق به عشایر شهرستان مراوه تپه بوده است.

قلی پور، خبر منتشره مبنی بر تلف شدن دام عشایر خراسان شمالی را رد کرد و افزود: متاسفانه برخی شبکه های اجتماعی و نیز خبرگزاری ها برای منتشر کردن اخبار به درستی  نادرستی آن اهمیتی نمی دهند.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی اظهار داشت: خانوارهای عشایر این استان پس از زمستان گذرانی در مناطق قشلاقی استان گلستان، طبق تقویم کوچ هرساله در فروردین ماه این منطقه را به مقصد خراسان شمالی ترک می کردند اما با هماهنگی که با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان صورت گرفته، امسال این کوچ به علت شیوع ویروس کرونا با یک ماه تاخیر آغاز خواهد شد.
قلی پور افزود: هم اکنون مناطق قشلاقی که در آن خانوارهای عشایری سکونت دارند از نظر چراگاه نیز بسیار مناسب است و عشایر برای تعلیف دام خود مشکلی نخواهند داشت.
وی اظهار داشت: برای ماندگاری عشایر در مناطق قشلاقی هماهنگی های لازم با دستگاه های مربوط انجام شده است و برای فصل کوچ نیز هماهنگی خواهیم کرد تا قشر عشایر در این خصوص نگرانی نداشته باشند.
وی افزود: با بهبود وضعیت از نظر مهار ویروس کرونا و همچنین شرایط آب و هوایی این خانوارها با هماهنگی دستگاه های مختلف به ییلاقات استان کوچ خواهند کرد.

هم اکنون چهار هزار خانوار عشایری خراسان شمالی برای زمستان گذرانی در مناطق گرمسیری و قشلاقی مستقر هستند.
پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه‌های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می‌کنند.

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...

دام، طیور و آبزیانماهیگیری مسئولانه در راستای احیای ذخائر آبزیان است

همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان پس از ۱۷ سال وقف، دوم بهمن ۱۴۰۲ در هتل المپیک برگزار می‌شود...

دام، طیور و آبزیانایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد

دوم بهمن ۱۴۰۲ همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود. عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود...