حسین رشیدی گفت: با توجه به اینکه احتمال آلودگی مرغ و ماهی در هنگام قطعه بندی وجود دارد، این آلودگی ممکن است به واسطه ابراز آلوده یا حضور فردی آلوده در محل صورت گیرد، از این رو توصیه اکید به فروشندگان شده است که در واحد صنفی خود عمل خرد کردن مرغ و ماهی را انجام ندهند.
حسین رشیدی در ارتباط با احتمال آلودگی مرغ و ماهی خرد شده با ویروس کرونا گفت: تاکنون موردی از انتقال بیماری کرونا از طریق دام و طیور به انسان مشاهده نشده، گرچه منشا ابتلا به کووید ۱۹ از حیوان به انسان بوده است.
گزارشی مبنی بر آلودگی دام به کووید ۱۹ در کشور وجود ندارد
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان مطرح کرد: در حال حاضر بیماری کرونا به عنوان یک بیماری واگیردار انسانی مطرح است و گزارشی مبنی بر آلودگی حیوانات در کشور وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به اینکه عامل این بیماری سریع الانتشار است، یکی از ویژگی های این بیماری علی رغم مرگ و میر پایین آن محسوب می شود، سطوح آلوده و تماس با افراد آلوده می تواند باعث انتقال بیماری شود از این رو نگرانی انتقال ویروس از دام به انسان را ایجاد کرده است.
رشیدی ابراز کرد: ما در بخش دامپزشکی نیز افرادی که با صنعت دام و طیور در ارتباط هستند و در کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی و عرضه فعالیت می کنند، ممکن است آلوده به ویروس بوده و این آلودگی را از طریق محصولات دامی به انسان منتقل می کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان یادآور شد: توصیه های بهداشتی زیادی از جمله رعایت بهداشت فردی و استفاده از وسایل حفاظت شخصی در حین تولید و عمل آوری محصولات دامی به افراد مرتبط با دام و طیور شده است.
وی تصریح کرد: پیش از این افراد در هنگام خرید مرغ و ماهی درخواست خرد کردن آن را نیز داشتند و سخت گیری چندانی برای ممانعت از این عمل صورت نمی گرفت چرا که مردم درخواست انجام آن را داشتند اما در شرایط کنونی قطعه بندی تنها در مراکز مشخص شده صورت می گیرد نه در همه مراکز خرید.
مردم انتقال بیماری از طریق خرید مرغ و ماهی خورد شده را جدی بگیرند
رشیدی بیان کرد: با توجه به اینکه احتمال آلودگی مرغ و ماهی در هنگام قطعه بندی وجود دارد، این آلودگی ممکن است به واسطه ابراز کار آلوده و یا حضور فردی آلوده در محل صورت گیرد، از این رو توصیه اکید به فروشندگان شده است که در واحد صنفی خود عمل خرد کردن مرغ و ماهی را انجام ندهند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: بهترین راهکار برای پیشگیری از آلودگی گوشت های سفید همچون مرغ، افراد مرغ کامل بسته بندی شده را خریداری کنند و در منزل در شرایط استریل قطعه بندی کنند.
وی تاکید کرد: توصیه های دامپزشکی استان تنها جنبه احتیاطی برای پیشگیری از آلودگی های ثانویه و متقاطع دارد نه اینکه این محصولات خود منشا آلودگی باشند.
رشیدی در خصوص خرید ماهی قطعه قطعه شده برای شب عید توضیح داد: مراکزی در سطح استان با هدف بسته بندی مواد غذایی راه اندازی شده اند البته برخی مراکز عرضه ضمن تعبیه مکانی مجزا مجوز بسته بندی ماهی را دریافت کرده اند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: افراد می توانند با مراجعه به این مراکز خرید خرد را انجام دهند، مراکزی که مجوز ندارند لزوما تمامی اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند از این رو ضروری است افراد از جهت پیشگیری ابتلا به کرونا ویروس در انتخاب محل خرید خود دقت داشته باشند.
وی با اشاره به رعایت موازین بهداشتی در اتحادیه مرغ و ماهی فروشان اذعان کرد: یکی از دغدغه هایی که سازمان دامپزشکی استان در ابتدای شیوع این بیماری داشته این است که مراکزی که در تهیه مواد غذایی با منشا دامی فعالیت می کنند حتما اصول بهداشتی را رعایت کنند به ویژه در مراکز کشتارگاهی نظارت های جدی تری صورت گرفته است.
رشیدی در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا به واسطه هماهنگی که با حوزه بهداشت استان صورت گرفته، افراد در ارتباط با دام از نظر سلامتی بررسی می شوند اما مهم ترین نکته عدم تجمع مردم در مراکز عرضه است که می تواند احتمال انتقال آلودگی را بالا ببرد.