تکذیب ادعای شیوع بیماری واگیردار در مرغداری‌ها - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

تکذیب ادعای شیوع بیماری واگیردار در مرغداری‌ها

رئیس سازمان دامپزشکی: هیچ گزارشی مبنی بر شیوع بیماری واگیردار در مرغداری‌ها توسط سامانه پایش و مراقبت بیماری‌های دامی گزارش نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، آقای علیرضا رفیعی پور در رابطه با ادعای شیوع بیماری و تلفات بالا در واحد‌های مرغداری گفت: ادعای شیوع بیماری واگیردار و تلفات بالا در مرغداری‌ها را قویاً تکذیب می‌کنم.

وی اضافه کرد: سامانه پایش و مراقبت بیماری‌های دامی (سامانه GIS) توانایی شناسایی و نمایش داده‌های مکانی و زمانی بروز بیماری‌های خطرناک مانند نیوکاسل و آنفولانزای فوق حاد پرندگان را دارد و به طور مداوم در حال جمـع آوری، ذخیـره سـازی و نمایـش داده‌هـای مکانی و زمانی اسـت و همه فعالیت‌ها و تغییرات در زمینه دام و طیور را رصد و پایش می‌کند.

رفیعی پور تأکید کرد: هیچ گزارشی مبنی بر شیوع بیماری واگیردار در مرغداری‌ها توسط این سامانه گزارش نشده است و این تلفات احتمالا موردی و به دلیل مشکلات مدیریتی در برخی از مرغداری‌ها ایجاد شده است.

وی افزود: این سامانه همه پارامترهـای اصلـی اپیدمیولـوژی هـر بیمـاری را که تعییـن کننـده بـروز، توزیـع و تاثیـرات بیماری‌ها باشد، رصد کرده و اطلاعات آن قابل رؤیت است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه برخی از افراد با نظرات غیرکارشناسی خود باعث تشویش در کشور می‌شوند، گفت: واحد‌هایی که مدعی تلفات بالا به دلیل بیماری هستند، می‌توانند به واحد دامپزشکی مرتبط با واحد تولیدی خود مراجعه کنند تا مسئولان دامپزشکی مربوطه دلایل تلفات را بررسی و به آن‌ها اعلام کنند.

رفیعی‌پور افزود: آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور کنترل شده و نسبت به سال گذشته تعداد کانون‌های این بیماری کاهش چشمگیری داشته است.

تهیه فرآورده‌های گوشتی تنها از مراکز تأییدشده دامپزشکی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص شیوع بیماری کرونا در دنیا و انتقال آن از طریق حیوان به انسان گفت: این ویروس بیش از ۱۰ سال است که بین انسان و حیوان مشترک بوده و از حیوان به انسان منتقل می‌شده، اما در حال حاضر این ویروس در بدن انسان جهش ژنتیکی داشته و (COVID-۱۹) خطرناک‌تر از ویروس انتقال‌یافته از حیوان است.

رفیعی پور با اشاره به اینکه مردم به‌منظور رعایت بهداشت و حفظ ایمنی خود، محصولات و فرآورده‌های گوشتی را از مراکز مجاز و فروشگاه‌های زنجیره‌ای تهیه کنند، افزود: توصیه ما به مردم این است که همه فرآورده‌های خام دامی، گوشت قرمز، مرغ، سایر ماکیان و همچنین دام و طیور زنده و یا آبزیان را از مراکز مجاز و تأییدشده در شبکه توزیع سازمان دامپزشکی تهیه کنند.

وی تأکید کرد: همه مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی هستند و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بررسی می‌شود.

 

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...

دام، طیور و آبزیانماهیگیری مسئولانه در راستای احیای ذخائر آبزیان است

همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان پس از ۱۷ سال وقف، دوم بهمن ۱۴۰۲ در هتل المپیک برگزار می‌شود...

دام، طیور و آبزیانایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد

دوم بهمن ۱۴۰۲ همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود. عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود...