مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه تولیدات سالانه محصولات دام ،طیور و آبزیپروری در استان را بیش از ۴ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۹۰۴ تن عنوان کرد .
نشست خبری مدیرکل اداره دامپزشکی استان کرمانشاه با اصحاب رسانه امروز ۱۹ بهمن ماه در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه برگزار شد در ابتدای این نشست دکتر امید حاج محمدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: از جمعیت حدود ۲ میلیون نفری در استان کرمانشاه ۵۰۰ هزار نفر به شکل کامل و جنبی در زمینه پرورش دام و طیور و آبزیان و نقل و انتقال و تامین نهاده ها کار می کنند که جمعیت قابل توجه و گستردهای در کشور محسوب میشود.
وی افزود : استان کرمانشاه، استانی چهار فصل در حوزه کشاورزی و دامپروری است که صنعت پویا و مهمی دارد و با دارا بودن ۴ میلیون و ۹۰۰ راس واحد دامی که ۳ میلیون ۵۰۰ هزار آن دام سبک، و یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام عشایری است که از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دام سبک حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار راس به استانهای لرستان، ایلام و خوزستان کوچ کردهاند که دامپزشکی مکلف است به آنها خدمات رسانی کند.
مدیر کل دامپزشکی استان تصریح کرد : در استان کرمانشاه توجه به اهمیت دام و دامپروری سختی کار ما در این نهاد بیشتر میکند و در مجموعه دامپزشکی همکاران ما به نحو احسن خدماترسانی میکنند وحفظ این سرمایه ها به معنای اشتغال پایدار است.
وی با اشاره به بیماری های مشترک بین انسان و دام گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در آستانه چهل یکمین سالگرد این انقلاب تلاش ما در بحث مبارزه با بیماریهای انگلی و خدماتی به دامداران در خاورمیانه بینظیر بوده و در طول این مدت دامپزشکی واکسن های استراتژیکی را که برای حفظ سلامت انسان و دام حیاتی هستند بصورت رایگان در اختیار دامداران قرار داده است.
وی تفاوت دامپزشکی با سایر ارگان ها را ارائه خدمات سالیانه به صورت تکراری عنوان کرد و بیان داشت: خدمات دامپزشکی شاید نمود فیزیکی نداشته باشد و در جامعه مورد هدف دیده نشود اما به دلیل ارتباط با جان مردم و اقتصاد بسیار ارزشمند است.
وی وظایف حاکمیتی در کلان کشور و در حوزه دامپزشکی را ۴۰۰ قلم کار خدماتی عنوان کرد و اظهار داشت: سازمان دامپزشکی را میتوان بعد از وزارت بهداشت و علوم پزشکی علمی ترین نهاد دولتی کشور دانست که با کادر فنی و مجرب با درجات بالای علمی بنا بر تکلیف ،خدمت رسانی می کنند.
حاج محمدی تولید سالانه محصولات دام و طیور و آبزیپروری در استان را بیش از ۴ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۹۰۴ عنوان کرد و گفت: در استان کرمانشاه ۷۰ باب داروخانه دامپزشکی ، ۷۶ مرکز درمانی، ۵۷ مرکز مایهکوبی، یک بیمارستان،۳ آزمایشگاه دامپزشکی در بخش خصوصی، و یک آزمایشگاه در بخش دولتی که برند کشور است و استانهای همدان، لرستان و کردستان خدمات رسانی می کند وجود دارد.
وی تعداد مراکز پخش دارویی و واکسن را در استان را ۱۰ مرکز اعلام کرد و افزود: همچنین ۲ شرکت تولید دارو و مکمل و ۲۴ کارخانه خوراک دام و طیور در استاندفعالیت دارند.
دکتر حاج محمدی در گوشه دیگری از سخنان خود تعداد کشتارگاه های صنعتی طیور در استان را ۹ مورد و تعداد کشتارگاه های صنعتی دام را ۳ مورد عنوان کرد و یادآور شد : ۱۲ کشتارگاه سنتی دام هم در استان وجود دارد که ۷ مورد از این کشتارگاه ها به سیسم پیش سرد مجهز شده اند.
این مقام مسئول ادامه داد : اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه درحوزه رصد و پایش در بخش های خصوصی و داروخانهها و مراکز پخش دارویی و کارخانجات خوراک دام که از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده میکنند همه تلاش خود را به کار گرفته است تا در این مراکز تقلبی انجام نشود و با مشاهده تخلف ،این مراکز به دستگاه قضایی معرفی شده اند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه تعداد واکسیانسیون انجام شده در استان را ۶ میلیون و ۶۶۱ مورد و مقدار واکسن مورد نیاز تب برفکی در استان را ۳ میلیون و پانصد هزار عنوان کرد و اظهار داشت: تا کنون یک میلیون و پانصد هزار از این تعداد تامین شده و نیازمند ۲ میلیون واکسن دیگر در این زمینه می باشیم.
این مسئول در ادامه با بازسازی ساختمانهای ادارای در شهرهای زلزله زده اشاره کرد و عنوان نمود : شهرستانهای اسلام آباد غرب، سرپل ذهاب ،گیلانغرب و پاوه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و مقاوم سازی در شهرستان ثلاث باباجانی انجام شده و عملیات اجرایی شهرستانهای قصر شیرین وجوانرود هنوز شروع نشده و بر اساس مصوبه به دنبال تکمیل آنها هستیم.