مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری با ۸۰ هزار بازدید در سطح استان ۶ هزار تخلف ثبت و در نهایت با ارجاع برخی تخلفات به سیستم قضایی سه واحد عرضه فرآوردههای خام دامی پلمپ شد.
امید حاج محمدی روز شنبه در نشست خبری بیان داشت: به واحدهایی که در نتیجه رعایت نکردن اصول بهداشتی پلمپ می شوند بعد از رفع نقص دوباره اجازه فعالیت داده می شود.
وی ضمن انتقاد از برخی مردم استان در خصوص تهیه گوشت از قصابی های کنار جاده ای و نیز مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد؛ گفت: باید در این زمینه با کمک رسانه ها فرهنگ سازی بشود که این کار برای سلامت جامعه بسیار خطرناک است.
حاج محمدی، فقر اقتصادی را عامل گرایش مردم به سمت گوشت های ارزانی دانست که از مسیر کنترل دامپزشکی در کشتارگاه ها بیرون نیامده است.
وی با بیان اینکه روزی نیست که در دامپزشکی استان پرونده کشتار غیرمجاز وجود نداشته باشد؛ افزود: تا مردم خودشان نخواهند این موضوع درست نمی شود؛ ضمن اینکه فراموش نکنیم تعدادی از همین افراد عرضه کننده گوشت کنار جاده در سال ۹۶ به تب کریمه کنگو مبتلا شدند.
حاج محمدی در ادامه از پلیس راه کرمانشاه خواست که وسایل نقلیه حامل طیور زنده را در جاده های استان بررسی کند.
مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه این باور را که «گوشت تازه خوشمزه تر است» رد کرد و گفت: هر چقدر خون بیشتر از گوشت جدا بشود خوشمزه تر می شود ضمن اینکه لاشه حیوان ذبح شده در ابتدا عضله است و سپس به گوشت تبدیل می شود.(این موضوع بین ۶ تا ۱۲ ساعت بعد از خونگیری کامل و پاکسازی مواد شکمبه اتفاق می افتد)
حاج محمدی در ادامه با اشاره به جمعیت یک میلیون قطعه ای ماکیان(طیور) بومی در ۲ هزار و ۵۰۰ روستای استان گفت: تاکنون در یک مرحله ۷۰۰ هزار قطعه را در برابر بیماری نیوکاسل به صورت رایگان واکسینه کرده ایم و تا آخر سال نیز مرحله دوم واکسینه کردن یک میلیون قطعه ای را به رایگان اجرا خواهیم کرد.
وی بر پایش و مراقبت از طیور استان تاکید کرد و گفت:اگر طیور روستایی به بیماری مبتلا شوند مخزنی برای واحدهای صنعتی استان خواهند بود.
به گفته حاج محمدی، استان کرمانشاه ۷۰۰ واحد مرغ گوشتی و ۱۸ واحد مرغ تخم گذار دارد.
وی در خصوص بیماری فوق حاد پرندگان نیز گفت: خوشبختانه واحدهای صنعتی ما از این نظر آلودگی ندارند.
مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه در پایان بیان داشت: ۴۰۰ هزار کلونی زنبور عسل و ۲۰ هزار تن ماهی پرورشی در استان وجود دارد که به صورت مرتب پایش می شوند.