دو هزار تن گوشت گوساله، تضمینی خریداری شد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۷ تیر , ۱۴۰۴
رییس شورای تامین دام :

دو هزار تن گوشت گوساله، تضمینی خریداری شد

رییس شورای تامین دام گفت: به منظور حمایت از تولیدکنندگان دام سنگین، دو ماه گذشته حدود دو هزارتن گوشت گوساله توسط شرکت پشتیبانی امور دام (وابسته به وزارت جهاد کشاورزی) خریداری شد.

«منصور پوریان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون به دلیل بارندگی های مناسب و وجود علوفه با افزایش جمعیت دامی سبک و سنگین در کشور روبرو شده ایم، افزود: جمعیت دامی از نیمه دوم سال ۹۸ تاکنون با افزایش روبرو شده و رشد ۵۰ درصدی هزینه پرواربندی، ممنوعیت صادرات، شیوع بیماری کووید – ۱۹ و کاهش مصرف در سبد مصرف خانوار موجب شد،تا بخشی از دام ها روی دست تولیدکنندگان باقی بماند و این صنعت با مشکل افزایش وزن دام های سنگین و سبک روبرو شود.

رییس شورای تامین دام کشور اضافه کرد: وزن دام سنگین کشور به بالای ۸۰۰ کیلوگرم تا یک تن و وزن دام سبک به بیش از ۷۰ کیلوگرم با سن ۱۷ ماه رسیده که دیگر تقاضای چندانی ندارد در حالی که وزن مناسب دام سنگین کمتر از ۶۰۰ کیلوگرم و دام سبک حدود ۵۰ کیلوگرم است.

به گفته وی، برای حمایت از تولیدکنندگان قرار شد دولت نسبت به خرید بخشی از گوشت قرمز جمعیت دامی با وزن بالا اقدام کند که این امر از ۱۵ تیرماه امسال کلید خورد و شرکت پشتیبانی امور دام خرید تضمینی گوشت گوساله را آغاز کرد.

پوریان تصریح کرد: از ابتدای زمان خرید تاکنون هر کیلوگرم گوشت گوساله فرآوری و منجمد با قیمت ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان از دامداران خریداری می شود که کمکی به بخش تولید است.

وی گفت: طبق آمارها نیاز کشور به گوشت قرمز سالانه نزدیک به یک میلیون تن است که بخش عمده آن از تولید داخل و نزدیک ۱۰ درصد از محل واردات تامین می شود که در صورت حمایت از تولید، می توان بجای واردات، از داخل نیاز کشور را تامین کرد.

رییس شورای تامین دام کشور افزود: امروز درکشورهای مختلف هر ساله دام سبک و سنگین پیر به مصارف صنعتی می رسد و یا صادر می شود، اما در ایران به دلیل ممنوعیت صادرات و علاقمندی صنعت غذا به مصرف گوشت گوساله کم وزن، دام سبک نیز اقبالی ندارد و در صورت افزایش جمعیت دامی و کاهش تقاضا روی دست تولیدکنندگان باقی می ماند.

به گفته پوریان، صنایع به دنبال تامین گوشت گوسفندی برای تهیه غذا نیستند که همین امر مشکلاتی را برای تولیدکنندگان دام زنده سبک ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: دام پیر در کشور تقاضا ندارد، نگهداری دام پیر برای تولیدکنندگان هزینه های بالایی در زمینه تامین علوفه، واکسن و دارو در پی دارد که این نوع تولید برایشان مقرون به صرفه اقتصادی نیست.

پوریان، بهترین راهکار را برای رفع مشکل پیری جمعیت دام سبک و سنگین کشور ادامه خرید تضمینی گوشت قرمز توسط شرکت پشتیبانی امور دام و صادرات دام زنده دانست و افزود: با توجه به ظرفیت سردخانه ها شرکت پشتیبانی توان خرید تضمینی ۴۰ هزارتن گوشت قرمز گوساله را دارد درحالی که چنانچه صادرات دام زنده نیز رفع ممنوعیت شود، مشکل صنعت دامپروری برطرف می شود.

پوریان گفت: اکنون قیمت دام زنده گوساله با وزن کمتر از ۶۰۰ کیلوگرم میانگین هرکیلو گرم ۳۱ هزارتومان، بالای وزن ۶۰۰ کیلوگرم ۲۹ هزارتومان و گوسفندی با وزن ۵۰ کیلوگرم ۴۰ هزار تومان برای تولیدکنندگان است.

وی افزود: زمانی که دام از دست تولید کننده خارج و به دست چوبدار می رسد، قیمت ها افزایش چشمگیری پیدا می کند تاجایی که اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده در تهران ۴۸ هزارتومان است.

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری

اقتصاد و دامداریتاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرزی برای تقویت امنیت غذایی

رییس سازمان دامپزشکی کشور بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر و شرایط مرزی در تقویت امنیت غذایی کشور تاکید کرد.

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی گوشت از دامدار راه حلی برای تنظیم بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: زمانی ارز ترجیحی حذف شود، قیمت در داخل افزایش می یابد که در داخل تولید وجود...

اقتصاد و دامداریصنعت شیلات کشور ظرفیت افزایش ۳۰ درصد تولید را دارد

رئیس سازمان شیلات گفت: ۱۸۴ پروژه در حوزه شیلات وجود دارد که با اولویت‌بندی آنها امکان افزایش بیش از ۳۰ درصدی تولید در بخش ماهیان سردابی و گرمابی کشور وجود دارد.

اقتصاد و دامداریحذف ارز ترجیحی گوشت قرمز امروز در ستاد تنظیم بازار تعیین‌تکلیف می‌شود

امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ جلسه ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و درباره حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز تصمیم‌گیری می‌شود.