"الغدیر" برداشت ذرت ساوه را دو برابر کرد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : سه شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۴

“الغدیر” برداشت ذرت ساوه را دو برابر کرد

مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: تخصیص آب از منابع آبی ذخیره شده در سد الغدیر این شهرستان موجب افزایش دو برابری میزان کشت ذرت علوفه ای در مزاع ساوه شد.

حسن شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، از آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای از سطح هفت هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان ساوه خبرداد و افزود: با توجه به تامین آب از طریق سد الغدیر ساوه سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته از ۳۵۰۰ هکتار به هفت هزار هکتار افزایش یافته است.

وی میانگین عملکرد هر هکتار ذرت علوفه‌ای را ۳۵ تن اعلام کرد و افزود: برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ساوه تا نیمه آبان ماه ادامه دارد.

وی افزود: به دلیل شرایط مطلوب آبی در ابتدای سال جاری کشت این محصول در شهرستان ساوه صورت گرفته است و در مجموع کشت دوم در تابستان، محصول قابل توجهی از مزارع شهرستان برداشت خواهد شد.

شریفی ادامه داد: با برداشت این محصول علوفه مورد نیاز دامداری‌های ساوه و شهرهای همجوار از جمله تهران و قم تامین خواهد شد. افزایش ظرفیت و توسعه دامداری‌های شهرستان میزان مصرف ذرت علوفه‌ای در ساوه را بیشتر کرده است.

وی با بیان اینکه در برداشت ذرت، از دستگاه‌های چاپر خورشیدی دو ردیفه و چهار ردیفه استفاده می‌شود، گفت: در حال حاضر هشت دستگاه چاپر کار برداشت ذرت علوفه‌ای شهرستان ساوه را انجام می‌دهند که به دلیل ناکافی بودن این تعداد دستگاه بخشی از عملیات برداشت به آبان ماه و روزهای بارش موکول می شود که البته در آبانماه به دلیل خیس بودن زمین امکان فعالیت دستگاه وجود ندارد. توصیه می‌شود قبل از آغاز بارش‌ها کار برداشت ذرت علوفه ای از سوی کشاورزان به اتمام برسد.

شریفی در ادامه، افزایش قیمت حمل و نقل را از دیگر مشکلات ذرت کاران ساوجی برشمرد و افزود: به دلیل اختلاف قیمت فاحش نرخ حمل بار بین آنچه کشاورزی مد نظر دارند با نرخ اعلامی از سوی کامیونداران، تعداد وسایط نقلیه سنگینی که حاضر به حمل بار با قیمت اعلامی از سوی کشاورزان هستند محدود بوده و مشکل دیگری بر مشکلات ذرت‌کاران افزوده است.

وی تصریح کرد: انتظار می رود تشکل های صنفی و مراجع متولی حمل بار سنگین نسبت به تعدیل قیمت حمل بار اقدام کرده و در راستای حمایت از کشاورزان سازوکار مناسب را اتخاذ کنند

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی گوشت از دامدار راه حلی برای تنظیم بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: زمانی ارز ترجیحی حذف شود، قیمت در داخل افزایش می یابد که در داخل تولید وجود...

اقتصاد و دامداریصنعت شیلات کشور ظرفیت افزایش ۳۰ درصد تولید را دارد

رئیس سازمان شیلات گفت: ۱۸۴ پروژه در حوزه شیلات وجود دارد که با اولویت‌بندی آنها امکان افزایش بیش از ۳۰ درصدی تولید در بخش ماهیان سردابی و گرمابی کشور وجود دارد.

اقتصاد و دامداریحذف ارز ترجیحی گوشت قرمز امروز در ستاد تنظیم بازار تعیین‌تکلیف می‌شود

امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ جلسه ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و درباره حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز تصمیم‌گیری می‌شود.

اقتصاد و دامداریصادرات تخم‌مرغ به عمان به زودی آغاز می‌شود

یک مسئول صنفی با بیان اینکه رئیس استاندارد و قرنطینه عمان به ایران سفر کرده و در حال بازدید از واحدهای مرغداری کشور است، گفت: تا ۱۰روز آینده خبرهای خوبی در زمینه صادرات تخم‌مرغ خواهیم داشت.