تعطیلی۴۰ درصد ازواحدهای دامداری/پیشنهاد دامداران برای افزایش تولید - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

تعطیلی۴۰ درصد ازواحدهای دامداری/پیشنهاد دامداران برای افزایش تولید

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور با اشاره به اینکه شرایط فعلی عرضه گوشت، فقط به نفع دلالان است، گفت: بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، ۴۰ درصد واحدهای دامداری کشور تعطیل شد.

سعید سلطانی سروستانی گفت: با اشاره به اینکه هنوز هیچ تصمیمی برای رفع انباشت دام در کشور اتخاذ نشده است، گفت: در حال حاضر، وضعیت بازار به گونه‌ای است که باید بگوییم خوش به حال دلالان؛ چون هم تولیدکننده ارزان می‌فروشد و هم مصرف کننده گران می خرد و در این میان هم، فقط دلالان سود می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوساله زنده ۲۵ هزارتومان و گوسفند زنده ۳۶ هزارتومان است، افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله برای مصرف کنندگان باید ۶۰ هزارتومان و هر کیلوگرم گوشت گوسفند ۷۲ هزارتومان باشد که بعضا این قیمتها در بازار رعایت نمی‌شود و گرانفروشی صورت می‌گیرد.

تأمین کنندگان گوشت به دنبال سود آنی هستند

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران با اشاره بر لزوم وجود تشکیلاتی که صفر تا ۱۰۰ اقدامات مربوط به تولید، بازار و توزیع گوشت را عهده دار باشد، گفت: در هیچ کجای دنیا این مسئولیت‌ها بر عهده دولت نیست و دولت‌ها نمی‌توانند در اجرای این مسئولیت‌ها موفق عمل کنند؛ بنابراین باید امور را به بخش خصوصی واگذار کنند.

سلطانی اضافه کرد: تأمین کنندگان گوشت در حال حاضر که با انباشت دام در کشور مواجه هستیم، نباید فقط به فکر خودشان و خارجی‌ها باشند؛ بلکه باید دام‌های مازاد را خریداری و انباشت و در زمان مناسب به بازار عرضه کنند؛ اما سوال اینجا است که چرا این کار را نمی‌کنند که در پاسخ باید گفت چون آنها به دنبال سود خود بوده و البته سود آنی هم می‌خواهند.

به نوشته مهر ، وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بهره‌وری در وزن لاشه ۳۰ درصد کمتر از متوسط جهانی است، افزود: متوسط جهانی در این رابطه، عدد ۲۲ کیلوگرم است که در کشور ما این عدد ۱۷ کیلوگرم است.

سلطانی ادامه داد: با روش‌های اصلاحی از جمله اصلاح تغذیه، می‌توانیم به رقم متوسط جهانی دست یابیم و این توانایی را داریم.

واردات گوشت به نفع مردم نبود، ۴۰ درصد واحدهای دامداری تعطیل شد

وی با اشاره به اینکه واردات گوشت قرمز که در گذشته با ارز ۴۲۰۰ تومانی و الان با ارز نیمایی انجام می‌شود، نفعی برای مردم نداشته است، افزود: سال گذشته حدود ۱۸۰ هزارتن گوشت وارد کشور شد؛ اما متأسفانه مردم همچنان مجبور بودند با قیمت بالا این کالا را تهیه کنند و متوجه واردات گسترده آن نشدند؛ ضمن اینکه در این میان تنها تولیدکننده آسیب دید.

سلطانی گفت: دولت برای یکسال به صورت آزمایشی تفاوت ریالی ارزی را که قرار است به واردات اختصاص دهد، صرف تولید داخل نماید و در مقابل، ما هم به دولتمردان اطمینان می‌دهیم که در این صورت، با تلورانسی ۵ درصدی، نیاز کشور را در داخل تأمین کنیم؛ ضمن اینکه اگر نتوانستیم به این وعده عمل کنیم، دولت نیز طرح خود را متوقف و اقدام به واردات کند.

وی با اشاره به واردات علوفه، دام زنده و گوشت قرمز برای تأمین نیاز داخل تصریح کرد: باتوجه به ظرفیتی که کشور دارد، ما باید یکی از این سه مورد را وارد کنیم نه همه آنها را که منجر به نابودی تولیدکننده شویم.

سلطانی با تاکید بر اینکه حداقل باید تولید داخل را نجات دهیم، افزود: بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها ۴۰ درصد واحدهای دامداری کشور تعطیل شدکه اتفاق تأسف باری است.

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...

دام، طیور و آبزیانماهیگیری مسئولانه در راستای احیای ذخائر آبزیان است

همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان پس از ۱۷ سال وقف، دوم بهمن ۱۴۰۲ در هتل المپیک برگزار می‌شود...

دام، طیور و آبزیانایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد

دوم بهمن ۱۴۰۲ همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود. عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود...