آیا داروی ضد آنفولانزای آویگان بیماری کرونا را درمان می کند؟ - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴

آیا داروی ضد آنفولانزای آویگان بیماری کرونا را درمان می کند؟

داروی کرونا

به گفته پزشکان متخصص چینی یکی از داروهای درمان آنفلوآنزا در بهبود بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کاملا موثر بوده است.

این داروی ضد آنفلوآنزای ژاپنی حاوی ماده فعال فاویپیراویر (Favipiravir) است و بر روی ۳۴۰ بیمار چینی مبتلا به کووید ۱۹ آزمایش شده است.

نتایج نشان داده بیمارانی که فاویپیراویر مصرف کرده اند در مقایسه با بیمارانی که این دارو برای آن ها تجویز نشده سریع تر بهبود پیدا کرده و ریه آن ها در وضعیت بهتری قرار داشته است.

به نظر می رسد این ماده از تکثیر ویروس در بدن جلوگیری می کند.

فاویپیراویر ماده ای است که در برابر سویه های آنفلوآنزا، تب زرد، بیماری پا و دهان و برخی دیگر از بیماری های ویروسی موثر بوده است.

این ماده در قالب دارو به تعدادی از بیماران در شنژن و ووهان چین داده شد و به گفته مقامات وزرات علوم و فناوری چین، بدون آن که عوارض جانبی داشته باشد در بهبود بیماران مبتلا به کروناویروس موثر بوده است. این دارو از درجه ایمنی بالایی برخوردار است.

قرص های ضد آنفلوآنزای آویگان توسط شرکت فوجی فیلم ژاپن در تاریخ ۲۲ اکتبر سال ۲۰۱۴ در توکیو معرفی شده است. گفته شده بیمارانی که در شنژن چین فاویپیراویر مصرف کرده اند حدود ۴ روز بعد از تشخیص کرونا، تست کرونای مجدد آن ها منفی شده است این در حالیست که طبق گفته رسانه های ژاپنی این دوره برای افرادی که از این دارو استفاده نکرده اند متوسط ۱۱ روز می باشد.

همچنین عکس برداری ریوی بیماران کرونایی نشان داد ۹ نفر از ۱۰ نفری که تحت درمان با فاویپیراویر بودند بهبود یافتند که در مقایسه با بهبود ۶ نفر از ۱۰ نفر در حالت عادی، پیشرفت قابل توجهی بوده است.

نتایج آزمایش در ووهان چین هنوز اعلام نشده است.

پزشکان ژاپنی نیز از این دارو برای مطالعات بالینی روی بیماران مبتلا به کرونا ویروس خفیف تا متوسط استفاده می کنند و امیدوار هستند که مصرف آن برای بهبود بیماران موثر باشد.

اگرچه طبق گفته یکی از منابع پزشکی ژاپنی، آویگان روی ۷۰ تا ۸۰ بیمار آزمایش شده اما به نظر می رسد روی بیمارانی که به کووید ۱۹ شدید مبتلا هستند تاثیری نداشته باشد.

اثر یک داروی خوراکی حاوی فاویپیراویر که توسط داروسازی سیهان در هنگ کنگ تولید شده نیز روی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در حال بررسی است. مطالعه شامل ۶۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ است که طی ۱۰ روز مورد درمان قرار می گیرند و آزمایش های گسترده تر نیز به مرور انجام خواهد شد.

محققان هنگ کنگی دوز مصرف این دارو را در تعداد بیشتری از بیماران کووید ۱۹ بررسی خواهند کرد و در صورتی که ایمن بودن آن در طول مطالعات مشخص شود این قرص را به صورت رایگان عرضه می کنند.

همان طور که می دانید هنوز درمان قطعی برای ویروس همه گیر کرونا ویروس جدید کشف نشده، اگرچه اکثر افراد آلوده به این ویروس علائم خفیف دارند و ظرف مدت یک هفته در خانه بهبود پیدا می کنند.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتضرورت توجه تصمیم گیران حوزه سلامت به مشکلات آزمایشگاه‌های تشخیص طبی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان سه انجمن علوم آزمایشگاهی، در گردهمایی که روز پنج‌شنبه برگزار شد؛ خواستار توجه مسئولان و ...

بهداشت و سلامتامید به زندگی در ایران از ۵۵ سال به حدود ۷۸ سال رسیده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی صبح پنجشنبه در همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در ...

بهداشت و سلامتپزشکیان: امروز نظام سلامت کشور به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان در پیام خود به همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در...

بهداشت و سلامتقهوه مغز افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی را تقویت می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، مطالعه نشان می‌دهد بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که بیش از ۵ فنجان قهوه د...