آیا ماسک، می‌تواند نوعی واکسن برای مقابله با کروناویروس باشد؟ - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

آیا ماسک، می‌تواند نوعی واکسن برای مقابله با کروناویروس باشد؟

جهان همچنان منتظر واکسنی ایمن و موثر برای مقابله با بیماری کووید- ۱۹ است، اما تحقیقات جدید نشان داده است که میلیاردها نفر در حال استفاده از نوعی واکسن ابتدایی، به نام ماسک صورت هستند.

به نقل از هلث‌دی، فرضیه اینکه فیلتر کردن قطرات ویروس کرونا در هوا موجب کاهش دوز استنشاقی عامل بیماری سارس- کووید- دو، می‌شود و احتمال ایجاد علائم عفونت را بسیار کمتر خواهد کرد، همچنان به‌صورت تئوری باقی مانده‌است. شاید در این روش، در هنگام تماس با مقدار اندکی از ویروس، پاسخ ایمنی ایجاد ‌شود، اما در بیماری شدید چنین واکنشی ایجاد نخواهد شد.

دکتر مونیکا گاندی و دکتر جورج از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو اظهار کردند: اگر این نظریه اثبات شود، استفاده از هر نوع پوشش برای ماسک ممکن است بتواند نسبت عفونت‌های سارس- کووید-دو در افراد بدون علامت را افزایش دهد.

بررسی‌های اخیر بر روی همسترها با شبیه‌سازی نشان داد که استفاده از پوشش ماسک توانست احتمال آلودگی آن‌ها به بیماری کووید- ۱۹ را کاهش دهد و اگر آلوده شدند، بدون علامت یا علائم خفیف‌تری نسبت به همسترهای بدون پوشش ماسک داشتند.

البته این آزمایش بر روی انسان، انجام‌نشده است، اما به نظر می‌رسد موضوع “ماسک به عنوان واکسن” موردحمایت واقع شود.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده گزارش کردند: تا اواسط ماه جولای حدود ۴۰ درصد از عفونت‌های ویروس کرونا بدون علامت بود و در مناطقی که افراد بیشتر از ماسک استفاده کردند، این آمار به ۸۰ درصد رسیده است.

گاندی و رادرفورد اظهار کردند: شیوع این عفونت به‌صورت بی‌علامت، در کشتی‌های تفریحی، قبل از استفاده گسترده از ماسک صورت برای افراد حدود ۲۰ درصد بود، اما بعد از استفاده گسترده از ماسک و اجباری شدن، این موارد بدون علامت به ۸۱ درصد افزایش یافت.

همچنین در دو شیوع اخیر بیماری در کارخانه‌های فرآوری مواد غذایی در ایالات‌متحده که کارگران از ماسک استفاده کردند، ۹۵ درصد موارد عفونت کروناویروس، بدون علامت بود و ۵درصد نیز علائم خفیف تا متوسط را گزارش کردند.

محققان گفتند: اگر پوشش صورت، عاملی برای کاهش میزان آلودگی فرد به ویروس باشد، می‌تواند این مسیر را به سمت عفونت‌هایی سوق دهد که علائم بسیار کم یا بدون علامت باشند و درعین‌حال، باعث ایجاد درجه‌ای مصونیت شود، اما متخصصان هشدار می‌دهند، به‌هیچ‌وجه نباید از ماسک، به عنوان جایگزینی برای یک واکسن موثر و بی‌خطر استفاده کرد.

جیوتی رنگراجان، متخصص واکسن دانشگاه اموری ایالات‌متحده در گفت وگو با نیویورک‌تایمز، اظهار کرد: قرار گرفتن در معرض استنشاق مقادیر اندک از ویروس زنده، پیشنهادی بسیار خطرناک‌تر از اثرات کنترل‌شده یک واکسن است و علت آن هم تفاوت در پاسخ ایمنی، ژنتیک و حتی ساختار مجاری بینی است، بنابراین، حتی هنگام استفاده از ماسک، ممکن است استنشاق ویروس، برخی از افراد را مبتلابه بیماری شدید کند.

بااین‌حال، پوشیدن ماسک به عنوان کاهش خطر محسوب می‌شود. درحالی‌که دنیا در انتظار واکسن است، هر اقدامی که بتواند در کاهش علائم بیماری کووید- ۱۹، کاهش مرگ‌ومیر و افزایش ایمنی در تمام جمعیت بدون عفونت‌های شدید و کاهش مرگ‌ومیر موثر باشد، مفید خواهد بود.

نتایج این تحقیق در مجله Medicine منتشرشده است

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...