رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه پیش بینی میشود در سال 99 بیش از 800 هزار تن گندم از مزارع استان تولید و برداشت شود، گفت: این میزان برداشت مازاد بر نیاز مصرف استان است.
اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ علیرغم تمامی محدودیت های این بخش که متاثر از تحریم اقتصادی کشور و حوادث غیرمترقبه ای نظیر سیل، زلزله و سرمازدگی شد، نسبت به بخش کشاورزی سالی خوب و توأم با موفقیت و افزایش تولید بود.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ تلاش مضاعف کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی موجب شد که در تولید انواع محصولات کشاورزی نسبت به سال زراعی ۹۷ با افزایش تولید خوبی مواجه شویم، چنانچه ۳۰۰ هزار تن افزایش تولید در زیربخشهای دام و طیور، باغبانی و زراعت داشتیم.
وی بیان کرد: در سال ۹۸ تولید محصولات کشاورزی از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال ۹۷ به پنج میلیون تن افزایش یافت که از این میزان یک میلیون تن به محصولات باغی، یک میلیون تن به محصولات دامی و سه میلیون تن به محصولات زراعی اختصاص داشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، گفت: از محصولات شاخص زراعی استان که با افزایش تولید چشمگیری همراه بود، می توان به محصول استراتژیک گندم اشاره کرد که با تولید ۷۰۰ هزار تن گندم از سطح مزارع، رکورد استان در این مهم شکسته شد.
وی ادامه داد: تولید انواع محصولات لبنی از جمله شیر، محصولات پروتئینی اعم از گوشت قرمز و گوشت مرغ و انواع محصولات باغی در سال ۹۸ در استان مازاد بر نیاز مصرف استان بود که به سایر استانها و خارج از کشور صادر شد.
وی با اشاره به توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی مزارع استان در سال ۹۸، گفت: توسعه و افزایش شبکههای آبیاری و زهکشی در سال گذشته نمود عینی پیدا کرد و این امر موجب شد تا با افزایش تولید و ارتقاء عملکرد در واحد سطح مواجه شویم.
فتحی در این رابطه افزود: کل شبکههای آبیاری و زهکشی استان تا پایان سال ۹۶، ۲۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را شامل میشد که این رقم در طول سالهای ۹۸ و ۹۷ به ۴۱هزار هکتار افزایش یافت.
وی بیان کرد: افزایش و توسعه شبکههای نوین آبیاری در زمینهای کشاورزی استان اقدام شاخص دیگر بود، چراکه طی سال ۹۸ بالغ بر سه هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان به شبکههای نوین آبیاری مجهز شده و هفت هزار هکتار دیگر نیز در دست اجرا قرار دارد.
وی تشریح کرد: توسعه گلخانههای استان از دیگر فعالیتهای موفقیت آمیز سازمان جهادکشاورزی استان در سال ۹۸ بود، چراکه تا پایان سال ۹۶ کل گلخانههای استان نزدیک به ۶۰ هکتار بود که خوشبختانه این رقم در سال ۹۸ به ۲۲۰ هکتار رسید.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط کرونایی کشور و تحت تاثیر قرار گرفتن بخشهای اقتصادی و صنعتی و کشاورزی، افزود: علیرغم تمام تاثیرات ویروس کرونا، فعالیتهای بخش کشاورزی تعطیل پذیر نبوده و باید مایحتاج غذایی مردم تهیه و تامین شود، بنابراین همه تمهیدات لازم برای ادامه فعالیتهای تولیدی کشاورزان انجام گرفته و نهادههای مورد نیاز در انبارهای شرکت پشتیبانی دام استان ذخیره شده است و هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه وضعیت جوجه ریزی استان نیز در شرایط مطلوبی قرار دارد و بابت تامین گوشت مرغ، تخم مرغ و شیر به هیچ عنوان نگرانی نداریم.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: در تولید محصولات زراعی از جمله گندم در فصل داشت قرار داریم و کشاورزان در تلاشند تا با کوددهی مناسب و بموقع محصول زیادی برداشت کنند.