رییس اتاق اصناف اصفهان با تاکید بر اینکه وضعیت کسب و کار در این استان خوب نیست، گفت: کاسبان و بازاریان خواهان بازگرداندن هرچه زودتر واحدهای صنفی به حالت عادی با رعایت نکات بهداشتی و خود مراقبتی هستند.
به گزارش اکودام فعالیت واحدهای صنفی به غیر از مواد غذایی و اغذیه فروشیها در استان اصفهان با توجه به مصوبههای ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی تا بیستم فروردین امسال تعطیل است.
رسول جهانگیری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه فعالان صنفی منتظر اعلام هرچه زودتر دستورهای متولیان بهداشت و مسوولان کشوری درباره نحوه فعالیت خود در روزهای آینده هستند، تصریح کرد: بسیاری از کاسبان استان اصفهان خواهان بازگشایی واحدهای صنفی از امروز شانزدهم فروردین بودند.
وی با تاکید بر اینکه اکنون زمان آن است که همه مردم به سمت خود مراقبتی برای پیشگیری از بیماری کرونا پیش روند، اظهار داشت: تعطیلی واحدهای صنفی اگر از بیستم فروردین به بعد ادامه پیدا کند از نظر اقتصادی ضربه ملی خواهیم خورد به همین دلیل این بخش اقتصادی باید به چرخه خود برگردد.
رییس اتاق اصناف اصفهان اظهار داشت: واحدهای صنفی و کاسبان این استان در ۲ ماه گذشته با توجه به شیوع بیماری کرونا و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و متوقف بودن بسیاری از فعالیتها، دچار خسارت زیادی بهویژه در بخشهای مرتبط با گردشگری شدند.
وی با بیان اینکه درآمد بسیاری از واحدهای صنفی به ۲ ماه اسفند و فروردین وابسته است، اظهار داشت: با توجه به اینکه فعالیت آنها در این ماهها و ایام عید نوروز کاهش یافت و متوقف شد این فرصت نیز برای آنها از بین رفت.
جهانگیری تاکید کرد: با توجه به شرایط پیش آمده به دلیل انتشار ویروس کرونا، لازم است مسوولان بهویژه در بخش قضایی وضعیت اصناف را در نظر بگیرند و با رافت اسلامی با آنها برخورد کنند.
وی با اشاره به همراهی اصناف با مصوبههای ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا، تصریح کرد: آنها پول بلاعوض نمیخواهند بلکه اصنافی که در این روزها دچار خسارت شدند خواهان تسهیل امور به ویژه در مالیات و اعطای تسهیلات مالی و شرایط تنفس مناسب هستند.
رییس اتاق اصناف اصفهان با بیان اینکه مکاتبههایی با مسوولان برای حل مشکلات واحدهای صنفی شده است، خاطرنشان کرد: اتحادیهها و اصناف اصفهان که مکانهایی برای پاسخگویی به شکایتها و مسائل مرتبط هستند در این مدت دچار مشکلاتی مالی شدند و لازم است دولت به این مسئله نیز عنایت داشته باشد.
به گفته وی مصوبه ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا درباره برگشت ندادن چک و اسناد مالی از سوی بانکها با توجه به تعطیلی کسب و کارها تا بیستم فروردین در اصفهان پابرجاست.
رییس اتاق اصناف اصفهان همچنین با بیان اینکه طبق مصوبه استانی ستاد مقابله با بیماری کرونا تا بیستم فروردین فقط واحدهای صنفی مواد غذایی و مرتبط با آن مانند لبنیات، گوشت، مرغ، حبوبات و اغذیه فروشیها مجاز به فعالیت هستند، افزود: جدولی که روز گذشته در برخی از شبکههای اجتماعی درباره فعالیت واحدهای صنفی و ساعت کار آنها منتشر شد، مشمول استان اصفهان نیست.
وی خاطرنشان کرد: از امروز شنبه واحدهای تولیدی استان اصفهان نیز مجاز به فعالیت شدند.
جهانگیری با اشاره به اینکه در مجموع حدود ۲۵۰ هزار واحد صنفی مجوزدار و بدون مجوز در استان اصفهان داریم، تاکید کرد: معیشت بیش از ۲۰ درصد از جمعیت استان وابسته به این بخش است.
حدود ۲۲۰ هزار واحد صنفی با پروانه کسب در استان اصفهان فعالیت دارد که حدود یکصد هزار واحد از آنها در شهرستان اصفهان است.
بر اساس آخرین اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تاکنون حدود ۵۳ هزار نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و نزدیک به سه هزار و ۳۰۰ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده اند.