مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: کشاورزان و سایر اقشار از جمله دامداران، صیادان، چوپانها، تشکلها، اصـناف کشاورزی لازم است تا در صورت مشاهـده احتمالی آفت ملـخ صـحرایی، موضوع را به سامانه 131 اطلاع دهند.
جعفر وحدت روز دوشنبه با اشاره به اینکه مقابله سریع با این آفت و کاهش سطح خسارت ناشی از آن جزء اقدامات ضروری است، افزود: احتمـال گسترش دامنه آلـودگی به دلیل هجوم آفت ملـخ صـحرایی به نـاحیه جنوب کشور وجود دارد و باید از تبعـات جـبرانناپـذیر اقتصـادی آن بر بخش کشاورزی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ملخهای این استان جزء حشرات بومی منطقه هستند گفت: فقط در صورت بارندگیهای زیاد و مطلوب شدن شرایط کانونهای منطقهای افزایش مییابند.
«وحدت» با اشاره به مبارزه سالانه این نهاد با ملخها، بیان کرد: این حشرهها اغلب از برگ درختان جنگلها، منابع مرتعی و گیاهان مناطق سرسبز تغذیه میکنند و به علت اینکه توانایی انتقال و قابلیت پرواز کمی دارند، قابل مقایسه با ملخهای صحرایی جنوب کشور نیستند.
آفتهای بسیاری در بخش زراعت، کشاورزی و باغبانی و مراتع آذربایجانغربی وجود دارد که سالانه مبارزه با این آفتها در دستور کار سازمان جهادکشاورزی است؛ آفت جوانه خوار بلوط در جنگلهای سردشت، کرم سیب درختی، کرم خوشهخوار انگور، کرم آلو و سن گندم از جمله این آفتهاست.
آذربایجانغربی یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت دارد که از این اراضی ۷۰۰ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی است؛ همچنین وجود بیش از ۲ میلیون هکتار مرتع و جنگل نیز در این استان ثبت شدهاست.