سرپرست ادارهکل پشتیبانی امور دام سیستان و بلوچستان گفت: امسال ۱۸ هزار تن نهاده دامی به ارزش ۳۴۰میلیارد ریال در این استان توزیع شده است.
حسن خمر روز سهشنبه اظهار داشت: این نهادههای دامی شامل ذرت،کنجاله سویا و جو بوده که بین واحدهای تولیدی دام و طیور سیستان و بلوچستان توسط این ادارهکل تهیه و توزیع شده است.
وی افزود: کار ذخیره سازی کامل انبارها نیز انجام شده و توزیع این نهادهها همچنان در سیستان و بلوچستان ادامه دارد.
سرپرست ادارهکل پشتیبانی امور دام سیستان و بلوچستان گفت: مرغداران و دامداران از طریق سامانه بازارگاه بصورت غیرحضوری میتوانند نهاده موردنیاز خود راخریداری کنند.
وی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان دارای سه هزار و ۷۱۸ واحد پرورش گاو شیری و پرواربندی گوساله صنعتی و کوچک روستایی،۹۱واحد پرواربندی و پرورش شتر شیری صنعتی و کوچک روستایی، هزار و ۳۸۲ واحد پرواربندی گوسفند، بز و بره صنعتی و کوچک روستایی و ۲۴۹واحد صنعتی پرورش مرغ گوشتی ،مرغ مادر، مرغ تخمگذار، شتر مرغ، بوقلمون، بلدرچین و کبک است.
گرچه خشکسالیهای چند دهه اخیر در سیستان و بلوچستان به ویژه شمال استان صنعت دامپروری و کشاورزی منطقه را تحت تاثیر قرار داده اما موقعیت ویژه و استثنایی به سبب برخورداری از هزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و افزون بر ۳۱۰ کیلومتر مرز ساحلی در دریای عمان و استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز و نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان و شبه قاره هند و کشورهای آفریقایی از منظر ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی این استان را در موقعیت خاص از نظر تجارت و تامین نیاز کشور در بخش های مختلف از طریق واردات قرار داده است.
این استان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی توانایی تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور را دارد به طوری که هیچ استانی از این ظرفیت برخوردار نیست.
از جمله ظرفیتهای مهم سیستان و بلوچستان وجود کشتارگاهها و قرنطینه دامی است که میتواند نقش مهمی در واردات دام داشته باشد و به همین دلیل اخیرا از سوی سازمان دامپزشکی کشور واردات دام سنگین از کشور برزیل به این استان مورد توجه قرار گرفت که اجرای این طرح نتایج مطلوب و ارزشمندی در رونق اشتغال و توسعه استان خواهد داشت.