رئیس انستیتوی تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور، دستورالعمل حمایتهای جامع تغذیهای در بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا تدوین شد، گفت: این امر باعث ترخیص زودتر بیماران میشود.
دکتر جلال الدین میرزای رزاز با اعلام اینکه دستورالعمل حمایتهای جامع تغذیهای در بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانها برای نخستین بار در کشور تدوین شد، اظهار کرد: با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، ضرورت حمایتهای تغذیه ای در شرایط بحرانی کنونی احساس میشد که در همین راستا، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انجمن تغذیه ایران با بهرهگیری از اساتید بهنام حوزه علوم تغذیه در سراسر کشور، اقدام به تشکیل سه کارگروه برای تدوین دستورالعملهای حمایتهای تغذیهای یکسان در کشور برای بیماران مبتلا به کرونا کردند.
وی ادامه داد: این سه کارگروه، شامل کارگروه پیشگیری، کارگروه درمان و کارگروه پیگیری بعد از درمان است.
رزاز با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور خاطرنشان کرد: از آنجا که در موج اول انتشار بیماری، آمار بیماران بستری در کشور روبه فزونی گذاشت، تدوین دستورالعمل حمایتهای تغذیه ای در بیماران بستری در اولویت قرارداده شد؛ تعدادی از بیماران بستری در مقاطع مختلف درمان نیاز به انتقال به بخشهای مراقبت ویژه ( ICU ) و لولهگذاری پیدا میکنند و در طول اقامت بیمار در بیمارستان خصوصاً در ICU بیماران نیاز به حمایتهای تغذیهای دارند تا دچار سو تغذیه نشوند و بتوانند با افزایش کارآیی قدرت سیستم ایمنی، با بیماری مقابله کنند.
وی افزود: مجموع این فعالیتها در کنار هم باعث کوتاهتر شدن مدت زمان اقامت و بستری در بیمارستان، افزایش کارآیی درمان رایج و نهایتا ترخیص زودتر بیماران میشود و امکان استفاده از خدمات درمانی کشور برای سایر بیماران مبتلا را فراهم میسازد.
رزاز با اشاره به اهمیت موضوع تغذیه افراد مبتلا به ویروس کرونا تصریح کرد: کارگروه درمان به سرعت و با یک برنامه کاری فشرده موفق به تالیف دستورالعملهای حمایتهای جامع تغذیهای در بیماران کرونا شد و پس از بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که این دستورالعمل برای نخستین بار در ایران تدوین شده است لذا با توجه به اینکه انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور پایگاه و همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه کشورهای EMRO است، بلافاصله این دستور العمل به زبان انگلیسی ترجمه شد و با تماس با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و نماینده منطقه ای EMRO مقرر شد، این دستورالعمل برای استفاده تمام بیماران مبتلا به کرونا در سراسر جهان در اختیار سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: دو کارگروه دیگر در حوزه پیشگیری و بازتوانی دوران پس از ابتلا به کرونا نیز به صورت فشرده مشغول تدوین دستورالعملهای لازم هستند که طی یکی دو روز آینده نتایج آن اعلام میشود.