افزایش تولید علوفه در دستور کار جهادکشاورزی - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

افزایش تولید علوفه در دستور کار جهادکشاورزی

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: در سال زراعی ۹۹-۹۸ برنامه افزایش تولید گیاهان علوفه ای با مصرف آب کمتر و کشت پاییزه در دستور کار این مدیریت قرار گرفت.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: در این زمینه اقدامات اولیه بر روی گیاهانی مانند سورگو، ارزن، نخود و چغندر علوفه ای انجام شده و کشاورزان می توانند به کشت این گیاهان اقدام نمایند.

او گفت: چغندر علوفه ای یکی از گیاهانی است که به صورت سیلو نیز قابل استفاده است و عملکرد این گیاه شامل برگ و ریشه می تواند ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن در هر هکتار باشد.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: این گیاه از نظر ارزش غذایی در سطح بالایی قرار دارد و نهاده‌های مورد نیاز کشت آن نیز مانند بذر اصلاح شده تامین شده است.

کیشانی با اشاره به اینکه در این سال زراعی برنامه کشت حداقل ۲۰ هکتار با استفاده از بذور اصلاح شده در مناطق مختلف استان مرکزی در برنامه کاری زراعت سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته گفت: زارعینی که دارای دامداری نیز می باشند در اولویت برنامه ها گنجانده شده اند.

او افزود: از برنامه‌های دیگری که هم اکنون در حال انجام آن هستیم تولید بخشی از علوفه مورد نیاز استان در اراضی دیم و این مهم در قالب پروژه ارتقای امنیت غذایی در ۶ شهرستان در حال اجرا است و هدف آن استفاده از آب باران برای تولید علوفه می باشد که این گیاهان به صورت کشت پاییزه و انتظاری قابل کشت می‌باشند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: در یک برنامه پنج ساله پیش‌بینی شده که کشت این گیاهان به ۱۲۰۰ هکتار و تولید ۴ هزار و ۸۰۰ تن علوفه خشک برسد و لذا در این پروژه گیاهانی مانند ماشک، گلرنگ، خلر و هر گیاه علوفه ای که قابلیت کشت در دیم زار های استان را داشته باشد مد نظر قرار گرفته و در سال جاری نیز در چند نقطه از استان با مشارکت کشاورزان این گیاهان کشت شده اند. گفتنی است این گیاهان قبلاً در استان‌های دیگر مورد آزمایش قرار گرفته و نتیجه خوبی نیز از آن حاصل شده است.

کیشانی در پایان تاکید کرد: کشاورزان و دامدارانی که مایل به کشت گیاهان علوفه ای جدید هستند می توانند به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه و اطلاعات لازم را دریافت نمایند.

استان مرکزی دارای ۷۹ هزار هکتار علوفه آبی و بیش از ۱۰ هزار هکتار علوفه دیم است که عمدتاً شامل جو، یونجه، ذرت علوفه ای و شبدر می باشد و سالانه بیش از ۸۶۰ هزار تن علوفه تولید می‌شود (این عدد به استثنای کاه حاصل از گندم و جو است).

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانگوشت گوسفندی و گوساله گرم و تنظیم بازاری تامین است

به نقل از ایرنا، منصور پوریان درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز، افزود: گوشت گرم و منجمد تنظیم بازاری از دو مسیر ز...

دام، طیور و آبزیانانجمن صنفی گوشت برای تأمین نیاز بازار تعهد داد

انجمن صنفی کارفرمایی توزیع‌کنندگان فرآورده‌های گوشتی خام سفید و قرمز استان تهران، با صدور اطلاعیه‌ای از اعلام آمادگی کام...

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...