مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل بر ضرورت ضد عفونی کردن بذر برنج برای کاهش بیماریهای قارچی تاکید کرد.
سیدحسین اسلامی با بیان اینکه ضدعفونی کردن بذر برنج یکی از راههای موثر پیشگیری و کاهش آلودگی بیماریهای قارچی مانند طوقه، پوسیدگی ساقه، سوختگی غلاف برگ و لکه قهوهای در خزانه و زمین اصلی است گفت: برگزاری سایت الگویی برنج با عنوان “ضدعفونی بذر” با حضور بهره برداران بخش کشاورزی در محل کانون الگویی مراکز ۶ گانه جهاد کشاورزی شهرستان آمل اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه بذر پس از ۱۲ تا ۲۴ ساعت قرارگرفتن در آب، با محلول قارچ کش توصیه شده به مدت ۲۴ ساعت قرار داده میشود افزود: اگر بذر در داخل گونی کنفی باشد باید چند نوبت گونی را از محلول خارج به آرامی تکان داده و سپس در داخل محلول قرار گیرد.
سیدحسین اسلامی گفت: اگر بذرها مستقیم داخل محلول ریخته شده اند در چند نوبت آن را هم زده تا علاوه بر رسیدن اکسیژن و هوای بیشتر به بذر، محلول سم یکنواخت شود. همچنین بذرهای ضدعفونی شده باید بدون شستشو جوانهدار و برای این منظور بذرهای برنج یک تا دو روز در آب خیسانده میشود.