تولید ۵۵۰ هزار تن شیر در آذربایجان‌شرقی - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۵

تولید ۵۵۰ هزار تن شیر در آذربایجان‌شرقی

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی از اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه به زبربخش دام در استان خبر داد و گفت: سالانه بیش از ۵۵۰ هزار تن شیر به صورت سنتی و صنعتی در استان تولید می شود.

حبیب شریفیان روز یکشنبه در گفت و گویی اظهار کرد: تولید شیر سنتی در کشور و به تبع آن استان آذربایجان شرقی بیشتر از شیر صنعتی است؛ ۶۰ تا ۷۰ درصد شیر تولیدی به صورت سنتی و ۳۰ تا ۴۰ درصد آن به صورت صنعتی در استان تولید می شود.

وی ادامه داد: سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن لبنیات اعم از شیر پاستوریزه و سایر مواد لبنی در آذربایجان شرقی تولید می شود.

شریفیان با اشاره به موضوع لبنیات و چرخه تولید و فرآوری مواد لبنی، اظهار کرد: متاسفانه در سال های گذشته حمایت های بی رویه، تخصیص وام های کم بهره و حتی وام های ارزی به رشد بی رویه صنایع لبنی دامن زده است، وقتی ظرفیت فرآوری بیش از تولیدات باشد باعث بروز مشکلات و چالش های متعددی در این زمینه خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: اگر تولیدکنندگان لبنیات استان در قالب زنجیره ارزش و زنجیره تولید فعالیت نمایند، تامین مالی زنجیره ارزش و زنجیره تولید تمام واحدها و حلقه های تولید را پشتیبانی می کند.

وی با اشاره به این که واحدهای تولید مواد لبنی در سطح استان به صورت جزیره ای عمل می کنند، ادامه داد: هر سال نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه به زیربخش دام در استان آذربایجان شرقی اختصاص می یابد، متاسفانه این یارانه ها در قالب زنجیره ارزش و تولید مورد بهره برداری قرار نمی گیرند و در یک بخش می مانند.

شریفیان به تولیدکنندگان صنایع لبنی توصیه کرد تا با تشکیل زنجیره هایی در قالب تشکل های تولیدی اعم از اتحادیه دامداران، انجمن صنایع تبدیلی و کارخانجات خوراک دام نسبت به تولید و فرآوری مواد لبنی اقدام نمایند تا هم قیمت تمام شده محصولات افزایش نیابد و هم محصولات تولیدی تقاضامحور و اقتصادی باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت با تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات و تامین نهاده های دامی، پرداخت یارانه در بخش کشاورزی در زیرمجموعه زراعت برای تولید علوفه، آب، برق، کود و سم تلاش می کند تا تولیدکنندگان و فعالان این بخش به راحتی بتوانند به فعالیت تولیدی خود ادامه دهند، اما متاسفانه گاهی اوقات به دلیل عدم پیوستگی زنجیره ارزش و زنجیره تولید این تسهیلات به واحدهای تولیدی منتقل نمی شود.

شریفیان با تاکید بر این که بحث صادرات یکی از روش های تنظیم بازار، تنظیم تولید و حمایت از تولید و توسعه پایدار است، در خصوص صادرات محصولات لبنی اظهار کرد: استاندارد لبنیات ایران از کشور توسعه یافته و پیشرفته ای همچون آمریکا خیلی بیشتر و سختگیرانه تر است، صادرات محصولات لبنی ایران به اکثر کشورهای اروپایی، روسیه و منطقه خلیج فارس در سایه همین استانداردهای سختگیرانه صورت می گیرد و این امر نشانگر تبعیت و پیروی ما از استانداردهای بین المللی است.

سرخط اخبار اقتصاد و دامداری

اقتصاد و دامداریتاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های مرزی برای تقویت امنیت غذایی

رییس سازمان دامپزشکی کشور بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر و شرایط مرزی در تقویت امنیت غذایی کشور تاکید کرد.

اقتصاد و دامداریخرید حمایتی گوشت از دامدار راه حلی برای تنظیم بازار

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: زمانی ارز ترجیحی حذف شود، قیمت در داخل افزایش می یابد که در داخل تولید وجود...

اقتصاد و دامداریصنعت شیلات کشور ظرفیت افزایش ۳۰ درصد تولید را دارد

رئیس سازمان شیلات گفت: ۱۸۴ پروژه در حوزه شیلات وجود دارد که با اولویت‌بندی آنها امکان افزایش بیش از ۳۰ درصدی تولید در بخش ماهیان سردابی و گرمابی کشور وجود دارد.

اقتصاد و دامداریحذف ارز ترجیحی گوشت قرمز امروز در ستاد تنظیم بازار تعیین‌تکلیف می‌شود

امروز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ جلسه ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار و درباره حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز تصمیم‌گیری می‌شود.