لبنیات شتر خراسان جنوبی راهی بازارهای خارجی می‌شود - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۱۱ آبان , ۱۴۰۳
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی:

لبنیات شتر خراسان جنوبی راهی بازارهای خارجی می‌شود

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از عرضه محصولات لبنی شتر به بازارهای مصرف داخلی و خارجی خبر داد و اظهار کرد: خراسان جنوبی به لحاظ جمعیت شترداری در کشور مقام دوم را به خود اختصاص داده است.

غلامرضا قوسی افزود: خراسان جنوبی با دارا بودن حدود ۳۰ هزار نفر شتر یعنی حدود ۱۶ درصد جمعیت شتر کشور به عنوان دومین استان شترخیز کشور است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: این امر، زمینه اشتغال و بهره‌برداری بالغ بر ۲۰۰۰ خانوار را در استان فراهم کرده است.

قوسی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد شتر استان در سه شهرستان نهبندان، طبس و خوسف وجود دارد، افزود: تولید شیر شتر در استان بالغ بر ۸۵۰۰ تن در سال بوده، اما میزان جمع‌آوری حدود ۱۵۰۰ تن و مقدار شیر قابل عرضه به بازار حدود ۳۰۰ تن در سال برآورد می‌شود.

وی اظهار کرد: در صورت ایجاد زیرساخت‌های لازم و ایجاد زنجیره ارزش تولیدات شتر در استان و همچنین واردات شترهای مولد پرتولید(با میانگین ۱۲ کیلوگرم در روز) امکان تولید و جمع‌آوری شیر شتر تا ۲۵۰۰۰ تن در سال نیز فراهم خواهد شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون ۲۴۴ نفر از این نوع شتر وارد استان شده است و تعداد واردات در آینده به ۸۰۰۰ نفر خواهد رسید.

قوسی افزود: در این راستا احداث کارخانه فرآوری شیر شتر به ظرفیت حداقل ۳۰ هزار تن در سال و تولید شیر خشک شتر برای صادرات به سایر کشورها از ضروریات توسعه شتر استان است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از پایان طرح هویت‌گذاری پلاک‌کوبی دام سبک و سنگین خبر داد و گفت: دام‌های سبک و سنگین که در طرح هویت‌گذاری پلاک‌کوبی نشوند، قاچاق محسوب می‌شوند.

قوسی با اشاره به اینکه این طرح از بهمن پارسال آغاز شد، افزود: هزینه هویت‌گذاری برای هر دام سبک ۲۴۰۰ و دام سنگین هفت هزار تومان برای هر راس است.

وی با اعلام اینکه طرح پلاک‌گذاری دام با هدف جلوگیری از قاچاق دام در استان انجام می‌شود، اظهار کرد: براساس مصوبه هیات دولت در بهمن پارسال مقرر شد تمامی دام‌ها به منظور جلوگیری از قاچاق دام پلاک‌گذاری شوند و هویت آن‌ها در سامانه پنجره واحد جهاد کشاورزی ثبت شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: ساماندهی حمل و نقل و فروش دام، برآورد تولید دام کشور، قابل شناسایی و پیگیری بودن دام‌ها، جلوگیری از قاچاق دام، کنترل بیماری‌های دام، پیشگیری و اقدام به موقع برای واکسیناسیون دام، اعطا تسهیلات اشتغال و بیمه دام از مزایای اجرای این طرح است.

قوسی با بیان اینکه اتحادیه دامداران کشور مجری اجرای این طرح است، تصریح کرد: دامداران در اسرع وقت برای هویتگذاری دام خود به اتحادیه دامداران استان و شرکت‌های تعاونی و کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی مراجعه کنند.

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه مهلت هویت گذاری دام در استان تمام شده است، افزود: حدود ۶۰ درصد گاو و گوساله و بیش از  ۵۱ درصد از شتر و ۱۵ درصد گوسفند در استان هویتگذاری شده است.

قوسی یادآور شد: با توجه به پایان مهلت قانونی این طرح، اما برای آن دسته از دامدارانی که تاکنون اطلاع نداشته و اقدام نکرده‌اند، انجام خواهد شد و اگر دام فاقد پلاکی توسط نیروهای انتظامی توقیف شود، قاچاق محسوب شده و سپس پلاک‌گذاری و ضبط می‌شوند.

سرخط اخبار دام، طیور و آبزیان

دام، طیور و آبزیانجوجه‌ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه افزایش می‌یابد

 محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تداوم تولید گوشت قرمز در داخل کشور اظهار کرد: تلاش ما بر ای...

دام، طیور و آبزیانخلف وعده وزارت اقتصاد وسازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی کنسرو

مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره انجمن کنسرو ایران در نشست خبری همایش ماهیگیری مسئولانه و زنجیره ارزش تون‌ماهیان گفت: کن...

دام، طیور و آبزیانماهیگیری مسئولانه در راستای احیای ذخائر آبزیان است

همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان پس از ۱۷ سال وقف، دوم بهمن ۱۴۰۲ در هتل المپیک برگزار می‌شود...

دام، طیور و آبزیانایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد

دوم بهمن ۱۴۰۲ همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود. عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود...