ایسنا/خراسان رضوی پرونده فروش گوشتهای ارزان قیمت در قصابیهای فاقد مجوز در روستاهای اطراف کاشمر همچنان بر روی میز شورای سلامت و امنیت غذایی مانده و هنوز به نتیجه نرسیده است.
رئیس مرکز بهداشت کاشمر در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: براساس آمار ۵۵ قصابی در روستاها زیر نظر مراکز بهداشتی درمانی هستند، همچنین بیشتر قصابیهای روستایی زیر نظر مرکز بهداشتی درمانی روستای کسرینه و فروتقه هستند.
مجتبی قائمی بیان کرد: در روستای کسرینه ۱۳ قصابی و فروتقه ۲۶ قصابی در سامانه ثبت شده و نظارت میشوند، از ۲۶ واحد قصابی در روستای فروتقه ۱۳ قصابی در خود فروتقه و ۱۳ قصابی دیگر مربوط به روستای فدافن است. مسئولیت نظارت بر این قصابیها با دامپزشکی است، مسئولان این قصابیها باید هرچه سریعتر نسبت به گرفتن مجوزهای لازم اقدام کنند.
همچنین رئیس دامپزشکی کاشمر گفت: بر اساس آخرن آمار در روستاهای کسرینه، مغان، فروتقه، فدافن، تربقان و زنده جان روزانه ۴۴ لاشه در روز کشتار میشوند.
محمد عارفی بیان کرد: بیشترین کشتار مربوط به روستای فروتقه با ۱۷ لاشه در روز است که در ۵ واحد قصابی فعال انجام میگردد، همچنین در روستای فدافن ۹ واحد قصابی فعال هستند که به طور متوسط ۹ لاشه در روز کشتار دارند.
وی از فعال بودن ۴ قصابی در روستای کسرینه و یک قصابی در روستای مغان خبر داد و افزود: اگر چه ۴ سال قبل میزان کشتار دام در شهر ریوش ۱۵ تا ۲۰ لاشه بود ولی اکنون به دلیل مسائل اقتصادی و اینکه مردم منطقه مصرف گوشت گاوی خود را از کاشمر تامین میکنند اکنون ۶ لاشه در روز بیشتر کشتار نمیشوند.
عارفی اظهار کرد: قصابیها براساس پروانه باید موظف شوند کشتار روزانه خود را در کشتارگاه کاشمر انجام دهند؛ در غیر این صورت باید تعطیل شوند.
ضرورت جلوگیری از فعالیت قصابیهای غیر بهداشتی
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کاشمر همچنین افزود: چون در روستاها کشتار دام در محل قصابی انجام میشود به همین دلیل موجب کاهش قیمت گوشت شده است، اگر قرار باشد دام برای کشتار به کشتارگاه کاشمر و سپس به پیش سرد برود و مهر دامپزشکی زده شود قطعأ موجب افزایش قیمت گوشت خواهد شد.
محمدرضا پورکاویان عنوان کرد: کشتار به این صورت در روستاها کاملا غیر بهداشتی است و مورد تائید نیست، گاه قصابها کارت و پروانه بهداشت نیز ندارند اما به دلیل پایینتر بودن قیمت نسبت به داخل شهر باید شرایط ادامه فعالیتشان بدون اینکه موجب افزایش قیمت گوشت شود، فراهم گردد.
وی بیان کرد: باید تمامی قصابیهای فعال در روستاها شناسایی و آمار دقیقی داشته باشیم، اکنون بسیاری از قصابیهای روستایی ناشناخته هستند، همچنین بیشتر قصابیهای بخش کوهسرخ نیز در اتاق اصناف فاقد شناسامه هستند که میطلبد ابتدا قصابیهای این بخش شناسایی شوند و سپس پروانه فعالیت برای آنها صادر گردد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کاشمر تصریح کرد: اگر چه برخی مواقع مرکز بهداشت به دلیل اینکه قصابیها شرایط اخذ پروانه را ندارد از صدور مجوزهای لازم برای آنان ممانعت میکند اما باز هم مشاهد میشود تا زمانی که پروانه در حال صدور است، قصابی همچنان فعالیت خود را ادامه میدهد.
وی تاکید کرد: باید تصمیمگیری شود که اگر قصابیها در روستاها غیر بهداشتی هستند، از فعالیت آنان جلوگیری به عمل آید.
در همین خصوص بخشدار مرکزی کاشمر نیز گفت: چند سال است مشکل قصابیهای غیر مجاز که در محل کشتار میکنند، وجود دارد. هر روز صبح که دهیار روستا از خواب بیدار میشود در فروتقه و فدافن، یک واحد قصابی جدید در روستا شروع به کار میکند.
سعید چیتی مطرح کرد: باید در این خصوص تصمیم قاطع گرفته شود، بسیاری از قصابیها در روستاها پروانه کسب ندارند، گزارش کشتار بسیار بیشتر از آنچه که گفته میشود، اعلام میگردد.
وی گفت: ضرورت دارد در راستای ساماندهی و نظارت بر فعالیت واحدهای قصابی به ویژه در سطح روستاها اقدامات اساسی و جدی از سوی دستگاههای متولی و ناظر انجام شود، در حال حاضر مهمترین علت مراجعه مردم به روستاها برای تأمین گوشت قرمز، پایین بودن قیمت حدود ۱۰ هزار تومان به ازای هر کیلو است.